'DÖĞÜŞBELEN'E KADIN ELİ DEĞMESİ GEREK ' DİYEREK MUHTARLIĞA ADAY OLDULAR

'DÖĞÜŞBELEN'E KADIN ELİ DEĞMESİ GEREK ' DİYEREK MUHTARLIĞA ADAY OLDULAR

31 Mart Yerel ve Mahalli idareler seçimlerine günler kala, Mahalleler içinde muhtarlık adaylarının da çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinin Döğüşbelen mahallesinde muhtarlık yarışında, aday Ümran Kabaağaç ve aza adayları köyün üretici kadınlarından oluşuyor.

Köyceğize 11 kilometre mesafedeki Döğüşbelen Mahallesinde muhtar adaylarından en renkli isimlerin oluşturduğu listeye sahip Ümran Karaağaç’ın azaları da köyün üretici kadınlarından oluşuyor. Her biri üretimin ve çiftçiliğin önemini bildiklerini ve köylerine 20 yıl önce verilmiş kooperetif hakkının aktif hale getirilmesini istiyorlar. Muhtar adayı Emekli eğitmen Ümran Kabaağaç ‘’ Kadının gücünün her şeye yeteceğini inanıyoruz ve her yere bir kadın eli değerse daha güzel olur olacağına inanıyoruz o nedenle yola çıktık kendimize güveniyoruz, hayırlısı olsun’’ diyerek destek beklediklerini ifade etti.

Büyükşehir yasasının ardından Köylerin mahalle olarak geçse bile onlar Döğüşbelen için hala ‘köyümüz ‘ diyerek kapı kapı dolaşıp kendilerini tanıtan kendi hazırladıkları broşürleri dağıtıp destek istediklerini belirtiyorlar. Doğa büyüme Döğüşbelenli kadın girişimci ve aza adayı Nigar Ölemez ‘’ Döğüşbelen değişsin istiyoruz Kooperatifimiz var 20 yıldır üzerimize verilmiş ama aktifleştirilememiş. Bu konular ile biz muhtarlığa başvurmadan önce de uğraşıyorduk, dedik bürokrasinin içine girelim hep birlikte uğraşalım daha çok gelişir köyümüz diye düşünüyoruz o amaçla başladık ‘’ dedi.
Eşlerinin en büyük destekçileri olduklarını belirten kadınlardan Hamide Ayten Canyılmaz ‘’ Kadınlarımızın oturabileceği, sohbet edebileceği hiçbir alan yok yenilikler getirmek istiyoruz kadının gücünün her alanda göstermek istiyoruz.’’ dedi. İstanbul’dan 4 yıl önce Döğüşbelen’e yerleşen Jale Baki ‘’ burada yaşıyoruz yaşadıkça eksikliklerini görmeye başladık. Daha iyi daha güzel daha temiz bir köy olması için çalışmaya karar verdik. Elimizden gelenin en iyisini yapmak için bu yola çıktık ve bu yola çıktığım arkadaşlarımla başarmaya niyetliyiz ‘’ şeklinde konuştu. 42 yıl önce Döğüşbelen’e gelin olarak geldiğini ifade eden Fatmana Menteşe ‘’ Ben 42 yıl oldu Döğüşbelen’e gelene başka bir köyden buraya Gelin olarak geldim. Döğüşbelen hep aynı hep bir şey hiçbir ilerleme yok. Biz kadınlar için ayrı bir gidebileceğimiz bir ortam istiyoruz gençlerimiz için istiyoruz. Yani Döğüşbelen daha güzelleşsin daha gelişsin bunları yapmaya çalışacağız’’ diyerek köy sakinlerinden destek beklediklerini belirtti.

037084ec-3d8c-4dc8-bab3-3ea2b0453221.jpeg

e26a9e9e-368c-42a7-91b7-6c28d1e9af76.jpeg

f91384a6-0355-400a-883a-03af5127a52c.jpeg

ba012b5c-f980-47cc-b224-2d5e8356cc3a.jpeg

09083881-8e11-47e0-9493-0b23c4365bd5.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum