Menteşe tesis için halk oylamasıyla karar aldı

Menteşe tesis için halk oylamasıyla karar aldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Menteşe evleri bölgesine yapılan tesis için halk oylaması yaptı ve en çok oyu spor salonu aldı.

31 Mart 2024 yerel seçimlerinden önce Menteşe Evleri bölgesinde yapımına başlanan bina Büyükşehir Belediyesi’nin yeni yönetimi tarafından halk oylamasına sunuldu. 8-9 Mayıs’ta düzenlenenanketten spor salonu birinci çıktı. Ankette oylama sonucu spor salonu %49, Gençlik Merkezi %19,Market %18, kreş de %11 oy aldı. %3 oya da vatandaşlar tesisin farklı şekilde değerlendirilmesi gerektiği görüşünde bulundu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin “Birlikte Karar Veriyoruz” mottosuyla düzenlediği ankete katılan Menteşe bölgesi sakinlerinden Hasan Rahmi Dural şunları söyledi; “Vatandaşların düşüncesinin sorulması çok doğru bir şey. Katılımcı belediyecilik böyle olmalı. Benim kendi düşüncem markete karşıyım, burası ya kreş olmalı ya da gençlik merkezi olmalı”

Ankete katılan mahalle sakinlerinden Erol Kaya’da yapılan tesisin market olması gerektiğini, ekmek almak için yokuş çıktıklarını söyledi ve tesisin yerinin kreşe uygun olmadığını belirtti.

Sedat Aydemir; “Mahalledeki tesisin halka sorulması anketi ile ilk defa karşılaştım”

Oyunu kullanan Sedat Aydemir’de İstanbul’dan Muğla’ya taşınalı 6 ay olduğunu, mahalleye yapılacak tesisin halka sorulması ile ilk defa karşılaştığını ve çok başarılı bir çalışma olduğunu belirtti.

Doç Dr.Serdar Yılmaz; “Mahallemizde önemli eksiklik spor salonuydu”

Mahalle sakinlerinden Doç Dr.Serdar Yılmaz, anket sonuçları açıklandıktan sonra şunları söyledi; “Mahalledeki okulumuzun Okul Aile Birliği başkanıyım. Ankete katılan herkese teşekkür ediyorum. Mahallemizde en önemli eksiklik spor salonuydu. Kışın öğrencilerimiz için, gençlerimiz için çok iyi olacak, emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum.

Prof. Dr.Osman Mutlu; “Gayet şeffaf, katılımcı bir anket oldu”

Prof. Dr.Osman Mutlu’da Menteşe Park Panorama site yöneticisi olarak oylamada bulunduğunu söyledi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’a üniversite öğrencileri ring servis ücretlerini düşürdüğü ve tesisi halka sorduğu için teşekkür etti. Osman Mutlu; “Öncelikle Büyükşehir Belediye Başkanımıza göreve geldiğinden beri yaptığı hizmetlerden öğrenci ring servisleri indirimi için teşekkür ediyorum. Demokrasinin en güzel örneği halka soru sorarak, ne istediğini, ne beklediğini ortaya koymak için anket düzenlendi. Bu ankete şahitlik ettik. Gayet şeffaf, katılımcı bir anket oldu. Halkımız spor salonu yönünde oy kullandı. Son derece mutluyum, hayırlı olsun.”

Hasan Keskin; “Ahmet başkanımıza halkın görüşlerine başvurduğu için teşekkür ediyorum.”

Mahalle sakinlerinden ve ankette sayım görevlisi olan Türkçe Öğretmeni Hasan Keskin’de şunları söyledi; “Bahar sitesi yöneticisiyim. Sayımda görev verdiler. Mahallemizde spor salonu yoktu, buranın spor salonu olması taraftarıydım. Bir öğretmen olarak buranın öğrencilerimiz ve gençlerimiz için spor salonu olmasını istiyorduk. Ahmet başkanımıza halkın görüşlerine başvurduğu için teşekkür ediyorum.”

Karamehmet Mahalle Muhtarı Birdal Sarısu; “Bu tesisin spor salonu olmasına halkımızla karar verdik.”

Karamehmet Mahalle Muhtarı Birdal Sarısu’da anket çalışması tamamlandıktan sonra şunları söyledi; “Mahallemizde Kent Market olarak yapımına başlanan proje vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda yeniden değerlendirildi. Büyükşehir Belediye’miz ile birlikte anket çalışması yaptık. Katılımcı bir anlayışla anket çalışmamız iki gün sürdü. Mahalle sakinlerimizin huzurunda sandıklarımızı açtık ve oyları onlarla birlikte saydık. Sandıktan çıkan sonuçlara göre Spor salonu için ilk sırayı aldı. İkinci olarak sandıktan Gençlik Merkezi, üçüncü olarak da market çıktı. Ben oy kullanan tüm vatandaşlarımıza ve mahallemizde anket çalışması yaparak vatandaşlarımızın fikrini alan Büyükşehir Belediye Başkanı’mız Ahmet Aras’a teşekkür ediyorum.” dedi.


3ac820fc-37fa-4486-962e-6b07ba7e0ac3.jpeg

f50a4db3-6851-4359-87be-169074977b6a.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.