MUHTAR ADAYINDAN ÖRNEK DAVRANIŞ

MUHTAR ADAYINDAN ÖRNEK DAVRANIŞ

Marmaris Sarıana Mahallesi Muhtar adayı Tuğba Çoban ve bazı azaları, Kızılay Birgül Gökmen Türk Kızılay Kan Bağışı Merkezine giderek kan bağışında bulundular.

Kan bağışının önemine değinen muhtar adayı Çoban ‘sağlıklı olan her birey kan bağışında bulunmalı, diğer muhtar adayı arkadaşlarımızı da davet ediyorum ‘’ dedi.

2005 yılından bu yana ülkenin kan ve kan ürünlerini karşılayabilmek amacı ile Sağlık Bakanlığı adına ve gözetiminde ‘Ulusal Güvenli Kan Temini Programı’, 2014 yılından bu yana da ‘TÜRKÖK Projesi’ ile de kök hücre (kemik iliği) nakli bekleyen hastalara umut olmak için faaliyetlerde bulunan Türk Kızılay’ına kan bağışında bulunan vatandaşların hem sağlık açısından hem de vicdani açısından rahatlamaları da söz konusu.

Kızılay’da bölgedeki kan stoklarının azaldığını öğrenen Sarıana Mahallesi Muhtar adayı Tuğba Çoban ve Azaları destek olmak amacıyla Marmaris Birgül Gökmen Kan merkezini ziyarette bulunarak, kan ve kök hücre bağışında bulundular.

‘kan bağışında bulunmak isteyenler www.kanver.org sitesinden detayları öğrenebilir’

Türk Kızılay'ı Bölge yetkilileri ‘’ Kanın, günümüz koşullarında dahi üretilmesi mümkün olmayan, alternatifi bulunmayan ve tek kaynağı insan olan hayati bir ilaç olması sebebiyle gönüllü, güvenli ve düzenli bağışçı kazanımı için Marmaris Birgül Gökmen Türk Kızılay Kan Bağışı Merkezi Müdürlüğü olarak; Muğla il ve ilçelerinde 24 Hastanenin, günlük 250 ünite kan ihtiyacını karşılamakta ve bu amaca yönelik çalışmalar sürdürmekteyiz. Ayrıntılı bilgi için https://kanver.org web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Söz konusu yürüttüğümüz programda gönüllü, karşılık beklemeksizin, bilinçli ve düzenli kan bağışçıları kazanabilmeyi hedeflemekte, bu kapsamda eğitimler ve kan bağışı kampanyaları düzenlemekteyiz. Hasta ve ihtiyaç sahibi kişilerin kan kullanımı için gerekli kanlarının gönüllü bağışçılardan düzenli olarak elde edilmesini sağlamak ve halkın gönüllü kan bağışı ile yeterli ve sağlıklı kan stokunu temin edebilmektir.’ diyerek tüm vatandaşları duyarlı olmaya ve kan bağışı yapmaya davet ettiler.

whatsapp-gorsel-2024-03-25-saat-15-07-09-24f4143f.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.