Çaresiz anne ‘Kızımı kaybetmek istemiyorum tek umudum Cumhurbaşkanımız’

Çaresiz anne ‘Kızımı kaybetmek istemiyorum tek umudum Cumhurbaşkanımız’

Marmaris'te yaşayan 15 yaşındaki epilepsi hastası Aysu Gül’ün kullandığı ilacı bulamayan acılı anne ‘Cumhurbaşkanımızdan başka gidecek hiçbir kapımız yok, bize çare olacak tek kişi o’ diye seslendi.

Çaresiz kaldığını ifade eden anne adeta yalvararak maddi beklentilerinin olmadığını sadece ilaca kavuşmak istediklerini ifade etti.

3 kardeşin en küçüğü olan, 2 buçuk yaşındayken kaza sonucu ateşli silahtan çıkan kurşun ile yaralanan ve kafatasının yarısı olmayan yüzde 64 engelli Aysu’nun tedavisi 13 yıldır, Ankara ve Muğla’da devam ediyor. Düşmemesi, darbe almaması, aşırı heyecan, aşırı duygu durumuna girmemesi gereken ve vücudunun sağ tarafı kısmi felçli olan Aysu’nun epilepsi tedavisinde kullanılan ve nöbetleri azalttığı için ailesinin ‘şifamız ‘ dediği ilaca ulaşamıyorlar. ‘Kızımı diri diri mezara koymak istemiyorum’ diyen acılı anne Yurdanur Gül ‘Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun, bize ve bizler gibi diğer çocuklara ancak o çare bulur, biz ona güvendik ona inandık. ‘’ diyerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslendi.

‘ben onu çok seviyorum ilacımı getireceğine inanıyorum ‘
Hastalığı sebebi ile okula, uzaktan eğitim ve eve gelen öğretmenleri ile işlediği dersler ile devam Aysu, bu yıl Lise birinci sınıf dersleri alacak. Kitap okumayı çok sevdiğini belirten Aysu ‘ ilacımı alırsam geçirdiğim nöbetlerim azalıyor, ben Cumhurbaşkanımızı çok seviyorum, ben ve benim gibi diğer çocukların sesini duyup ilacımızı getirsin lütfen. Onun için dua edeceğim ‘’ dedi.

‘çocuğumu kaybetmek istemiyorum ‘
İlaç gökte deseler göğe merdiven dayar yine o ilacı bulur kızıma getiririm diyen ve 13 yıldır kızının tedavisi için gitmediği yer kalmadığını, Ankara, Muğla hastanelerinde şifa bulduğunu belirten anne Yurdanur Gül ‘’ ateşli silahla yaralamadan dolayı kaza sonucu beyinde kurşun isabet etti, yaralandı ama ameliyatla kurtarıldı. Yoğun bakım sürecimiz oldu sonra 7 gün yoğun bakımda kaldı. Daha sonra sağ tarafını kaybetti yürüme bozukluğu oldu yürüyemedi. Şu an hala sağ elini kullanamıyor. Sağ ayağını dengeli, düzgün yürüyemiyor. Benden bağımsız yürüyemiyor. Kafatasının yarısı yoktur. Düşme riski var ve nöbet geçirirse düşerse direkt ölüm. Evet ben bir anneyim. Bana yardımcı olsunlar. Yalvarıyorum Cumhurbaşkanımıza, çocuklarımızın ilaçlarına. Bize yardımcı olsun. Biz hiçbir şey istemiyoruz. Maddi manevi hiçbir şey istemiyoruz. Sadece çocuğumuzun ilacını istiyoruz çocuğumun ilacı gelsin.’’ dedi.

1 buçuk yıldır kullandıkları ve epilepsi nöbetlerinin azaldığını ifade eden anne Yurdanur Gül ilaç gelmezse nöbetlerin sıklaşacağını ifade ederek ‘Artık evet durumu çok kritikleşecek Ben onu kaybetmek istemiyorum. Evet kesinlikle düşmemesi gerekiyor ve ben şu an hiç nefes bile almak istemiyorum ondan ayrı sürekli onu takip ediyorum nöbet geçirebilir. Ben mutfaktayken, salondayken o yanımda olmasa, nöbet geçirse, düşse, başını darbe alsa kötü sonuçlarla karşılaşacağım ve karşılaşmamak için yardım istiyorum.’’ dedi.

Anne Yurdanur Gül ‘Epilepsi oluştuktan sonra beş yıl epilepsimiz olmadı beş yıl sonra epilepsi tekrar nüksetti hala altı, yedi yıldan beri savaşıyoruz epilepsi ile son geçen yıl Haziran ayında Ankara’da yatış yaptık. Orada doktorlarımız bir ilacı bize önerdiler yurtdışından geliyormuş. Getirebilir misiniz dediler biz de kabul ettik ilacı birbuçuk yıldan beri almaya başladık ilacı aldık dördüncü günü elhamdülillah nöbetlerimiz durdu. Ama son iki aydan beri yine tekrar nüksetti nöbetlerimiz az da olsa aralıklı olarak nöbet oluyor bu ilacı içmesi gerekiyor ilacımızı almasak kötü oluyor. Şimdi neden alamıyorum, eczacılar Birliği’nde tam net bir netice öğrenemedim. Sağlık Bakanlığı’nı aradım sağlık Bakanlığından öğrendim Türkiye hala giriş olmamış neden olduğunu bilemiyorum net bir haber de alamadım alamadığım için de böyle bir şeye başvurdum ‘’ şeklinde konuşarak ilaca bir an önce kavuşmak istediklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a olan bağlılıklarını ifade eden Anne Yurdanur Gül ‘’iyi ki bizim Cumhurbaşkanımız, Elhamdülillah o bize çare olur o Aysu’nun ve başka çocukların ilaçlarına kavuşmasını sağlarsa o sağlar ‘ diyerek yardım beklediğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.