Bir haftada 450 bin 334 araç ve sürücüye işlem yapıldı

Bir haftada 450 bin 334 araç ve sürücüye işlem yapıldı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Emniyet ve Jandarma Trafik Ekipleri tarafından 15-22 Ağustos 2024 tarihleri arasında ülke genelinde gerçekleştirilen trafik denetimleri hakkında açıklamada bulundu.

Bakan Yerlikaya ‘‘bu tarihler arasında toplam 2 milyon 488 bin 264 araç denetlendi. Denetimler sonucunda mevzuata aykırı olarak ışıklı veya sesli uyarı işareti bulunan cihazları (çakar) kullanan 259 sürücüye işlem yapıldı. Hız ihlali yapan 129 bin 459, periyodik muayenesi yapılmamış 24 bin 796, emniyet kemeri kullanmayan 15 bin 884, sürücü belgesiz araç kullanan 15 bin 249 ve zorunlu mali sorumluluk sigortası bulunmayan 9 bin 354 sürücüye de işlem uygulandı’’ toplamda 450 bin 334 araç ve sürücüye işlem yapıldığını belirtti.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 2024 yılının ilk 7 aylık döneminde ölümlü veya yaralanmalı trafik kazalarının %35'inin yasal veya uygun olmayan hızlarda araç kullanımı nedeniyle meydana geldiğini ifade ederek trafik güvenliğinin sağlanması amacıyla, trafik kazalarının başlıca nedenleri arasında yer alan "aşırı hız" ile etkin bir mücadele yürütüldüğünü belirtti. Ülke genelinde hem şehir içlerinde hem de otoyollar dâhil tüm şehirlerarası karayollarında ortalama hız tespit sistemlerine ek olarak mevcut mobil radar araçlarının yerli ve milli kaynaklarla geliştirilen yeni nesil "Mobil Hız Tespit Sistemleri" ile takviye edilerek güçlendirildiğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.