Evren Paşa İlkokulu yıkılıyor

Evren Paşa İlkokulu yıkılıyor

Marmaris Armutalan mahallesinde bulunan depreme dayanıksız olması sebebiyle yıkılmayı bekleyen Evren Paşa İlkokulu 12 Eylül’de yıkılmaya başladı.

Yaklaşık iki yıl önce depreme dayanıksız olması sebebiyle tahliye edilen ve yıkım kararı alınan Evren Paşa İlkokulu ile ilgili tüm çözüm çalışmalarının ardından okulun ön tarafında bulunan işletmenin icra ile tahliye edilmesinin ardından yıkım çalışmaları en hızlı şekilde başladı.

12 Eylül’de başlayan yıkım çalışmalarının dördüncü gününde epey bir ilerleme kaydedildi. Yıkımın tamamlanmasına hemen hemen 15 gün gibi bir süre kaldığını ifade eden yıkım faaliyetinin sorumlusu “yıkımı elimizden geldiğince hızlı bir şekilde tamamlamaya çalışıyoruz. Öğrencilerin bir an önce yeni okullarına kavuşabilmesinin ilk adımını en hızlı şekilde tamamlamaya çalışıyoruz. Ancak her yıkım faaliyetinde olduğu gibi çok fazla toz çıkıyor ne kadar yıkama yapsak ta yine de aynı vaziyet oluyor. Çevredekilerin şikâyetleri ile çok toz oluyor, gürültü oluyor vs. diye işlerimiz bazı durumlarda yavaşlıyor ve hatta duruyor. Çevredeki vatandaşlardan tek ricamız bu çocukların okullarına en kısa sürede ulaşabilmeleri için bizler işimizi yapabilmemize olanak sağlamalarını rica ediyorum” sözleri ile çevrede yaşayan vatandaşlardan ricada bulundu.

Evren Paşa yıkıldıktan sonra Dünya bankası desteği ile yeşil okullar kapsamında Türkiye’de ki kendi enerjisini kendi üreten okullardan birisi olacak. Yeni inşa edilecek Evren Paşa okulunda İhtiyaca göre 12,16,24 veya 32 derslikli binalar, Yeşil bina konseptli tasarım, VRF iklimlendirme sistemi, Çatılarda güneş enerji santraline uygunluk, Her kata ulaşımı kolaylaştıran asansör, Hissedilebilir kılavuz yüzeyler ve engelli rampaları ile yüksek erişebilirdik, Resim ve müzik atölyesi. Bilim laboratuvarı, İnternet erişimli kütüphane, Beden eğitim salonu, soyunma odaları, çok amaçlı salon, her öğrenci için ayrı dolap, ferah koridor ve sınıflar, voleybol, futbol ve basketbol sahaları ve dev satranç alanı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.