Gazeteci Özkan Saçkan’dan kitap tavsiyeleri

Gazeteci Özkan Saçkan’dan kitap tavsiyeleri

Gazeteci Özkan Saçkan kitap severler için kitapları yorumlayıp özetleri ile tavsiyelerine devam ediyor.

Kitapçıların raflarında yer alan 6 kitabı sizler için yorumladım

ROKO-KUTUPLARDA EĞLENCELİ BİR GÜN : Roko, adada kendi halinde mutlu yaşayan bir dinozordur. Bir gün, Kutup ayısı Bobo ile karşılaşır. Bobo, daha tanışmanın ilk dakikasında Roko'nun kumdan heykeli bozar. Sonra ikili arkadaş olur. Vakit geç olur, Bobo için dönüş zamanı gelmiştir. Ama o da ne? Bobo'nun buzdan gemisi erimeye başlamıştır.

//

SARKAÇ : Bu kitapla birlikte hem sarkaç kullanmanın inceliklerini öğrenecek hem de kendi kişisel gelişim yolculuğunuzda muazzam bir adım atmış olacaksınız. Tüm enerjistlerin vazgeçilmezi olan sarkaç kullanımını, sevgi ötesi bir bakış açısıyla öğrenmeye ve yeni kendinizle tanışmaya hazır mısınız?

//

YA DİĞER YOLDAN GİTSEYDİM? : “Zaten gittiğimiz yol hep “diğer yol” değil mi? – Selda Terek.”

//

BU FİLMDE BENDE VARDIM: Setlerden ödül törenlerine uzanan zorlu yolculukların ve sinemaya damgasını vuran unutulmaz filmlerin ardındaki yaratıcı süreci de gözler önüne seriyor. Sadece bir yönetmen ve yapımcı değil, aynı zamanda vizyoner ve yenilikçi bir girişimci olarak yaşadıklarını kendine özgü nesnelliğiyle aktaran Vargı, eşyazar Şeyda Taluk ile zorlukların nasıl fırsata dönüştüğünü, başarının ardındaki görünmeyen emeği ve hayatta iz bırakmanın ne anlama geldiğini okurlarla paylaşıyor.

//

OSMANLI İstanbul'unda Gazetecilik İstanbul Basın Tarihi (1) - 2023 ve Cumhuriyet İstanbul’unda Gazetecilik İstanbul Basın Tarihi (2): Prof. Dr. Suat Gezgin ve Dr. Cem Sökmen’in hazırladığı bu cilt dört bölümden oluşuyor. “I. Meşrutiyet’e Kadar Olan Süreçte İstanbul Basını (1795-1867)”, “II. Abdülhamid Döneminde Basın (Ağustos 1876 – Nisan 1909)”, “II. Meşrutiyet Dönemi İstanbul Basını (Nisan 1909 – 1919)” ve “Kurtuluş Savaşı Yıllarından İstanbul Basını (1919- 1922)”. İkinci cilt ise beş bölümden oluşuyor: “Atatürk ve Millî Şef Döneminde Gazetecilik (1923 – 1946)”, “Çok Partili Dönemde Gazetecilik”, “Darbeler Döneminde Gazetecilik”, “12 Eylül Dönemi ve Sonrası Gazetecilik”, “Babıali’den Plazalara Dönüşen Gazetecilik”.

//

GECEYE ÜÇ ŞARKI VE YARIM KALMIŞ ŞİİRLER: Yazar, kitabıyla ilgili şunları söyledi: “Bana göre ‘karşılıklı nesneleştirme’ dediğim bu durum, günümüz koşulları kadar özneler arası farklılıklar, bireylerin travmaları, kanayan ama konuşulmayan yaralarıyla da ilgili.”

İşte o kitaplar;

//

Birlikte kutuplarda eğlenceli bir macera

DAVİD Bedford’tan ROKO-KUTUPLARDA EĞLENCELİ BİR GÜN. Roko’nun yaşadığı minik adanın kocaman bir ziyaretçisi vardı: Bobo! Bobo’nun buzdan gemisi sıcaktan eriyince Roko minik teknesiyle Bobo’yu evine bırakmaya karar verdi ve... Birlikte kutuplarda eğlenceli bir maceraya atıldılar! 32 SAYFA.
(ALTIN KİTAPLAR)

roko-kutuplarda.jpeg

//

Enerjistlerin vazgeçilmezi olan sarkaç kullanımı

SEVGİ Keleş’ten SARKAÇ - Dengede ve Akışta Kalmanın Sırrı. Siz de yaşam yolculuğunuzun bir adım ötesini merak ediyor musunuz? Hayata, insanlara ve olaylara bakış açınızın daha da genişlemesini, gelişmesini istiyor musunuz? Peki, dengede ve akışta kalmanızı sağlayacak olan pozitif enerjinizdeki blokajlardan kurtulmaya ne dersiniz? Enerji yasaları gereği enerjiniz hangi seviyedeyse, hayatınıza kattıklarınız da o seviyeye yakındır. Bugün, şimdi, şu an enerjinizi daha üst bir seviyeye yükseltmenin, yaşamınızdaki sorulara cevaplar bulmanın ve sevgi ötesi bir deneyim yaşamanın tam zamanı. 136 SAYFA.
(CERES YAYINLARI)

//

sarkac.jpeg

Yaşamınızdaki kararları yeniden değerlendirin

ZUHAL Gürçimen’den YA DİĞER YOLDAN GİTSEYDİM? Diğer Seçenek Yaşansaydı Temalı Öyküler. Seçme ikilemi en ağır yük. Bir iyi ile bir kötü arasından seçmek değil zor olan. İki iyi arasından daha iyi olanı seçmek de. Asıl ikilem, iki kötü arasından daha az kötü olanı seçmektir. Bu ihtimali yazmak da can yakıcıdır. – Hakan Akdoğan. Hayatın dönüm noktalarında verdiğimiz kararlar, bizi bambaşka yollara sürükler. Dünyadaki her öykü, alınmayan yolları ve seçilmeyen hayatları bize sunarak okuyucuyu düşünmeye ve sorgulamaya davet eder. Aynen bu kitapta olduğu gibi. – Uğur Batı. Bu kitaptaki her hikâye okuyucuya yaşanmışlıkların ve kaçırılmış fırsatların iç içe geçtiği derin bir düşünce yolculuğu sunuyor. Seçimlerimizin ardındaki güç ve bu güçle şekillenen hayatlar üzerine düşündüren bu kitap, sizi kendi yaşamınızdaki kararları yeniden değerlendirmeye davet ediyor. – Zuhal Gürçimen. 176 SAYFA.
(DESTEK YAYINLARI)

ya-diger.jpeg

//

Setlerden ödül törenlerine uzanan zorlu yolculuklar

ÖMER Vargı’dan BU FİLMDE BENDE VARDIM. Hayatı gerçek anlamda yaşayabilmek cesaret ister. Ömer Vargı, yaşamının her aşamasında cesaretle ayakta durmayı başarabilmiş, sorundan çok çözümlere kafasını yormuş bir eş, baba, evlat, kardeş, yönetmen, yapımcı ve hikâye anlatıcısı… Bu kitap, yazarın babasız geçen çocuklukla başlayan yaşam öyküsünü anlatırken, tanıklıklarıyla Türkiye’de reklam filmciliği ve Türk sineması tarihinin önemli bir bölümüne ışık tutuyor. Setlerden ödül törenlerine uzanan zorlu yolculukların ve sinemaya damgasını vuran unutulmaz filmlerin ardındaki yaratıcı süreci de gözler önüne seriyor. Sadece bir yönetmen ve yapımcı değil, aynı zamanda vizyoner ve yenilikçi bir girişimci olarak yaşadıklarını kendine özgü nesnelliğiyle aktaran Vargı, eşyazar Şeyda Taluk ile zorlukların nasıl fırsata dönüştüğünü, başarının ardındaki görünmeyen emeği ve hayatta iz bırakmanın ne anlama geldiğini okurlarla paylaşıyor. 232 SAYFA.
(HUMANİST KİTAP YAYINCILIK)

bu-filmde.jpg

//

İstanbul’un Türk basın tarihi içindeki serüveni

OSMANLI İstanbul'unda Gazetecilik İstanbul Basın Tarihi (1) - 2023 ve Cumhuriyet İstanbul’unda Gazetecilik İstanbul Basın Tarihi. (2) İstanbul Basın Tarihi serisinin ilk cildi olan Osmanlı İstanbul’unda Gazetecilik, evrensel bir kültür merkezi olan İstanbul’un Türk basın tarihi içindeki serüvenini kapsamlı bir şekilde ele alıyor. Prof. Dr. Belkıs Ulusoy ve Prof. Dr. Suat Gezgin tarafından hazırlanan ilk cilt, dört bölümden oluşuyor: “I. Meşrutiyet’e Kadar Olan Süreçte İstanbul Basını (1795-1867)”, “II. Abdülhamid Döneminde Basın (Ağustos 1876 – Nisan 1909)”, “II. Meşrutiyet Dönemi İstanbul Basını (Nisan 1909 – 1919)” ve “Kurtuluş Savaşı Yıllarından İstanbul Basını (1919- 1922)”. İkinci cildi ise Cumhuriyet İstanbul’unda Gazetecilik üst başlığını taşıyor. Prof. Dr. Suat Gezgin ve Dr. Cem Sökmen’in hazırladığı bu cilt ise beş bölümden oluşuyor: “Atatürk ve Millî Şef Döneminde Gazetecilik (1923 – 1946)”, “Çok Partili Dönemde Gazetecilik”, “Darbeler Döneminde Gazetecilik”, “12 Eylül Dönemi ve Sonrası Gazetecilik”, “Babıali’den Plazalara Dönüşen Gazetecilik”. Güncel bilgiler ışığında her dönemin tarihçesine, ilginç detaylarına, etik değerlerine tanıklık etmek ve bir başucu esere sahip olmak istiyorsanız İstanbul Basın Tarihi tam size göre… (İBB YAYINLARI- KÜLTÜR A.Ş.)

basin-tarihi.jpg

//

Bireyin iç dünyasındaki kaotik durumlar

KEMAL Aslan’dan Geceye Üç Şarkı Ve Yarım Kalmış Şiirler... Yazar, yeni şiir kitabında mümkünün imkânsıza dönüşmesini şiirin olanakları çerçevesinde irdeliyor. Yazar günümüz ikili/özel ilişkilerini irdelerken, bireyin iç dünyasındaki kaotik durumları şiir evreninin elverdiğince aktarıyor. Yaşanan duygusal boşlukları, sığ kalan ve sahici/derinlikli bir ilişkiye geçemeyen bu ilişkilerin önündeki engelleri, etkileri şiirsel bir söylem çerçevesinde dillendiriyor. Yazar kitabıyla ilgili şunları söyledi: “Günümüzde duyarsız, anlık zevklere kendini bırakan yani haz odaklı kısa süreli ilişkiler söz konusu. Karşılıklı nesneleştirmeye dayanan bu ilişkiler derinleşememekte ve yüzeysel kalmakta. Bu ise tarafları kendi yaşamının faili konumundan alıkoyuyor ne yazık ki. Haz/keyif alma temelli bu anlayış-arayış doğaldır ki doyurucu, sahih bir ilişkiye dönüşmesine olanak tanımıyor. Eros’un ölümü de tam bu noktada başlıyor. Kitabımda şiirin olanakları çerçevesinde bunu sorunsallaştırdım.” 40 SAFYA.
(ARTSHOP YAYINLARI)

geceye.jpeg

//

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.