Gazeteci Özkan Saçkan’dan kitap tavsiyeleri
Gazeteci Özkan Saçkan kitap severler için kitapları yorumlayıp özetleri ile tavsiyelerine devam ediyor.
Kitapçıların raflarında yer alan 6 kitabı sizler için yorumladım
DOĞUM LEKESİ: Yazarın cüretkâr psikolojik gözlemleriyle, tekinsiz olduğu kadar heyecan verici bir okuma deneyimi sunuyor.
//
BİRKAÇ KÜÇÜK SIR: Yazar, bu eşsiz deneyimlerden yola çıkarak, herkesin hayatında ışık tutacak bir pusula oluşturuyor. Dayanıklılığa giden yolun izini sürüyor.
//
GÜLE GÜLE ÖĞRETMENİM: Bay Terupt’ın ihanetine uğradıklarını düşünen Peter öfkesini yenebilecek midir? Dostluk, yardımlaşma ve tabii ki sevgiyle.
//
PROUST YAŞAMINIZI NASIL DEĞİŞTİREBİLİR?: Kitap, hem edebiyatın büyüsüne kapılmaya hem de kişisel bir serüvene, kendi yaşam hikâyemizi yeniden yazmaya çağırıyor bizi.
//
ARKEOLOJİ: Oxford Üniversitesi Yayınları’nın bu kısa giriş kitabında yazarın akıcı ve esprili üslubuyla bu bilim dalına duyduğumuz ilginin kökenlerine eğiliyoruz.
//
KADIN: “Bizim asıl maksadımız, İslam dininin temel metinlerinde ve geleneğinde yer alan, kadını pek çok açıdan problemli bir varlık olarak konuşup tartışmamıza yol açan beyan, yorum ve anlayışların din kapsamında değerlendirilmemesi gerektiğini vurgulamak. Mustafa Öztürk. ”
İşte o kitaplar;
//
Heyecan verici bir okuma deneyimi
NATHANİEL Hawthorne’den DOĞUM LEKESİ. Derin ve rahatsız edici psikolojik temalarıyla ünlü, karanlık romantizmin ustalarından yazarın farklı yıllarda yayımlanmış en tekinsiz öykülerinden “Genç Beyefendi Brown”, “Dr. Heidegger’in Deneyi”, “Doğum Lekesi”, “Roger Malvin’in Cenazesi”, “Güzelliğin Sanatçısı” ve “Akrabam Binbaşı Molineux” bu derlemede bir araya geliyor. Tuhaf gece yarısı ayinleri, çılgın bilim insanları, saplantılı sanatçılar, iç kemiren karanlık sırlar ve bir o kadar ürpertici tema ve karakterler, yazarın cüretkâr psikolojik gözlemleriyle, tekinsiz olduğu kadar heyecan verici bir okuma deneyimi sunuyor. 144 SAYFA.
(CAN YAYINLARI)
//
Kendi hayatınıza uyarlayabileceğiniz gerçekler
IŞIL Cinmen’den BİRKAÇ KÜÇÜK SIR- Dayanıklılığın İnşası. İyi bir hayat kurabilmek için önce esaslıca bir yaşamak gerekiyor. Dene-yanıl, düş-kalk, yaşamın kullanma kılavuzunu öğren, e bir de kendini tanı… Geçti en az 40 yıl! Oysa yaşayarak öğrenmenin gizli bir alternatifi var; başkalarının gerçek deneyimleri! Ama işte insanlar ne kadar başarılı olduklarını anlatmaya bayılsalar da bunun nasıl olduğuna -ya da olamadığına- pek de değinmezler. Bu kitap, “Oldu tamam da… Nasıl oldu bu?!” diye soruyor. Yazar kendisine ilham veren 35 kişinin zihinlerine giriyor. Bu kişiler, yaşamları ve duruşlarıyla ses getirmiş, zorluklardan daha dayanıklı çıkmayı başarmış, tüm engellere rağmen kendi potansiyellerini gerçekleştirebilmiş donanımlı beyinler. Bu hikâyelerde büyük sözler yok, süslü cümleler yok. Sadece gerçekler var. Basit, güçlü ve kendi hayatınıza uyarlayabileceğiniz gerçekler. 288 SAYFA.
(DESTEK YAYINLARI)
//
Dostluk, yardımlaşma ve tabii ki sevgiyle
BOB Buyea’dan GÜLE GÜLE ÖĞRETMENİM- Sınıftan Yükselen Sesler 4. Bay Terupt'un beşinci sınıfında birbirine bağlanan yedi arkadaş artık sekizinci sınıftalar. Çok sevdikleri öğretmenleriyle iki haftada bir de olsa rehberlik dersinde bir araya gelmekten heyecan duyan çocuklar, yılı mümkün olduğunca unutulmaz kılmak için birbirlerine söz verirler. Diğer yandan hayat devam etmektedir, bazen acı bazen tatlı ama kimsenin sözüne bakmadan… Jeffrey üst düzey güreş yapmak istiyor ama ne pahasına? Annesiyle aynı kanser genini taşıyabileceğinden endişelenen Alexia test yaptırır ancak sonuçlara bakmaktan korkar. Yakında evlenecek annesi tarafından ihmal edildiğini düşünen ve Jeffrey'nin umursamazlığıyla yaralanan Anna duygularını ne kadar bastırabilecektir? İnişli çıkışlı devam eden şeker hastalığı Danielle'ın hayatını yeterince zorlaştırmaktadır ancak Luke'la gizlenen aşkı mıdır asıl zor olan? Luke karmaşık ödevlerle uğraşmaktadır ama ödevlerin hiçbiri Danielle'a ondan hoşlandığını belli etmekten daha karmaşık değildir. Babasının dönüşü konusunda endişeler taşıyan Jessica tüm yüreğini şiir yazmaya adar. 360 SAYFA.
(ALTIN KİTAPLAR)
//
Kendi yaşam hikâyemizi yeniden yazmak
ALAİN De Botton’den PROUST YAŞAMINIZI NASIL DEĞİŞTİREBİLİR? Kitap, düşüncelerimizi sarsacak ve yaşamımıza dokunacak bir deneyime davet ediyor bizi. Yazar ustalıkla ördüğü bu anlatıda, Marcel Proust’un sadece edebi bir deha değil aynı zamanda insan yaşamının derinliklerini kavramaya yönelik bir rehber olduğuna işaret ediyor. Yazar, Proust’un eserlerindeki fikirleri bir hayat kılavuzunun temelleri olarak ele alıyor. 244 SAYFA.
(EVEREST YAYINLARI)
//
Bilim dalına duyduğumuz ilginin kökenleri
PAUL Bahn’dan ARKEOLOJİ. Mağaraların derinliklerinden dağların doruklarına, çöllerden ormanlara, taş aletlerden uydu fotoğraflarına, kazılardan soyut teoriye dek arkeoloji, geçmişi kavrama çabasında diğer disiplinlerin hemen hemen hepsiyle etkileşim halinde. Ardımızda bıraktığımız yüzbinlerce yılı, gezegenin tamamını kapsamına almaktan çekinmeden araştırma cesaretine sahip bir uğraş, meslek ve akademik disiplin. Arkeologların geçmişi keşfetmek ve insanların nasıl yaşadığını değerlendirmek için kullandıkları yöntemleri karikatürler eşliğinde, eğlenceli bir dille aktaran yazar, geleneksel arkeolojiden bilime dayalı arkeolojiye geçiş sürecini özetlerken, yeni bilimsel ve teknolojik gelişmelerin uygulamada sağladığı büyük kolaylıklara da işaret ediyor. 140 SAYFA.
(İŞ BANKASI KÜLTÜR YAYINLARI)
//
İslam geleneğinde kadın ‘yumuşak karın’
MUSTAFA Öztürk’ten KADIN- İslam Kültürünün Yumuşak Karnı. İslam geleneğinde kadın, tabirin tam anlamıyla bir “yumuşak karın”dır. Çünkü hem İslamın temel kaynaklarında tanımlanışı hem temel kaynakların yorumlanışı ve hem de bu yorumun tepeden tırnağa ataerkil zihniyet marifetiyle gerçek hayat alanına taşınışı itibariyle kadın adeta bir sorunlar yumağıdır. Müslüman kimlikten sıyrılmak gibi bir anlam taşımadığını göstermeye çalışmak. Mustafa Öztürk. 240 SAYFA.
(KIRMIZI KEDİ YAYINLARI)
//
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.