Hacıcaferoğlu ''Kulüp ve sporcu odaklı yepyeni bir döneme hep birlikte yelken açıyoruz''

Hacıcaferoğlu ''Kulüp ve sporcu odaklı yepyeni bir döneme hep birlikte yelken açıyoruz''

Türkiye Yelken Federasyonu Olağan Seçimli Genel Kurulu, 26 Kasım 2024 tarihinde gerçekleşecek.

Uzun yıllar sporun her kademesinde yer alan ve en son Gençlik ve Spor İstanbul eski İl Müdürü olarak görev alan Prof. Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu, yapılacak seçimde başkan adayı olduğunu açıkladı.

Gençlik ve Spor İstanbul eski İl Müdürü Prof. Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu, Türkiye Yelken Federasyonu başkanlığına aday oldu.

Türkiye Yelken Federasyonu Olağan Seçimli Genel Kurulu, 26 Kasım 2024 tarihinde gerçekleşecek. Uzun yıllar sporun her kademesinde yer alan ve en son Gençlik ve Spor İstanbul eski İl Müdürü olarak görev alan Prof. Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu, yapılacak seçimde başkan adayı olduğunu açıkladı. “Yeni Bir Döneme Yelken Açıyoruz” sloganı ile adaylığını duyuran Hacıcaferoğlu, “Kıymetli yelken ailesi federasyon başkanlığına aday olmaya karar verdiğimde yelkene emek verenlere, Türk yelkenciliği güçlü katkılar veren değerli isimlerle yelkenciliğimizin karşılaştığı zorlukları ve barındırdığı problemleri titizlikle değerlendirdik. İlk önceliğimiz yelkenciliği daha güçlü hale getirmek ve bu sporu ülkemizde daha yaygın, daha görünür ve daha başarılı kılmak olacak. Bu hiç şüphesiz uluslararası alanda başarıyı beraberinde getirecektir. Spor dünyası hızla değişiyor, bu değişime uyum sağlamak zorundayız. Bu süreçte kulüplerimiz ile yakın işbirliği yapmanın ve birlikte hareket etmenin yelkenciliği ileriye taşımak için en etkili yol olduğuna inanıyoruz. Kulüplerimizin katkılarına değer veren, modern ve dinamik bir federasyon yapısı oluşturmayı hedefliyoruz. Kulüp ve sporcu odaklı yepyeni bir döneme hep birlikte yelken açıyoruz” dedi.

PROF. DR. BURHANETTİN HACICAFEROĞLU KİMDİR?

Prof. Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu, 1968 Trabzon doğumlu. İlk ve Orta Öğretim okullarını Trabzon'da, Lisans eğitimini ise Ankara Gazi Üniversitesi Spor Bilimleri alanında tamamladı. Yine aynı Üniversitede Lisansüstü eğitimini Spor Yöneticiliği alanında gerçekleştirdi. Doçentliğini ve Profesörlüğünü Spor Yönetimi alanında aldı. Akdeniz Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi'nde Spor Yönetimi alanında görev yapmakta ve bilimsel yayınları ile spor bilimlerine katkı sağlamaktadır.

1994'de Malatya İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü'nde öğretim görevlisi olarak başlamış olduğu meslek hayatına; Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü bünyesinde Sportif Eğitim Uzmanı, idareci olarak Muğla, Antalya ve İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü olarak devam etti. Bu süreçlerde Türkiye Yelken Federasyonu organizasyonlarına ve kulüplerine destekler verdi.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Üyeliği, Türkiye Futbol Federasyonu Fair Play Kurul üyeliğinin yanı sıra Spor İl Temsilciliklerinde aktif olarak yer aldı. Spor Federasyonlarında; Kurul Üyelikleri, TMOK Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Komisyon Üyeliği, Türkiye Kano Federasyonu Başkan Vekilliği, Türkiye Sutopu Federasyonu Başkan Vekilliği, Uluslararası Antalya Dünya Sağlık Spor Turizmi Kongre Genel Sekreterliği (HESTOUREX), Uluslararası Kongre Bilim Kurul Üyelikleri ve bilimsel kongrelerde konuşmacı ve oturum başkanlıkları gibi görevlerde bulundu. Bunların yanı sıra çeşitli uluslararası spor organizasyonlarında ülkemizi temsil etmiştir.

Mesleki deneyim süreçleri içerisinde; Trabzon, Ankara, Malatya, Muğla, Antalya ve İstanbul'da Kulüp ve Engelli Dernekleri ile Sivil Toplum Örgütleri bünyesinde; Eğitim, Spor ve Gençlik faaliyetleri ile spor kulüp yönetimleri için alternatif finans modellerine yönelik çalışmalarda bulunmuştur. Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu’nun "Spor Kulüpleri İçin Alternatif Bir Finans Modeli" ve "Zihinlerde Spor; Spor ve Kültür" isimli kitapları bulunmaktadır. Alanıyla ilgili kitap bölümleri, uluslararası indeksli hakemli dergiler ile ulusal hakemli dergilerde ve uluslararası kongrelerde akademik makale ve bildirileri bulunmaktadır. Ayrıca yerel, ulusal ve uluslararası gençlik projelerinde yürütücü olarak görev almıştır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.