
“HOOP YETER” MARMARİS’TE TEHLİKE SAÇIYORSUNUZ
MARMARİS’te, elektrikli iki tekerlekli ve sıfatı bile bulunmayan vasıtalar araç ile yayalar için büyük tehlike yaratmaya devam ediyor. Marmarisliler, bu araçlara yönelik polis ve zabıtaların yaptırım uygulaması istiyor.
Şehirlerde kullanımı iyice yaygınlaşan ve özellikle yakın mesafelerde toplu taşımaya alternatif olarak kullanılmaya başlanan iki tekerlekli araçlar, elektrikli olduğu için çevreye zarar vermemesi, hava kirliliği açısından da son derece avantajlı bir ulaşım aracı haline gelmesi cazibesini arttırdı. Son dönemde trafikte tehlikeye yol açan scooter kazaları, ağır yaralanmalar ve ölümle sonuçlanabiliyor. Scooterlar gibi elektrikli bisikletler ve motosikletler için de trafikte yeni bir düzenleme gerekiyor. Diğer taraftan bu araçları kullananların ciddi bir trafik eğitimi almaması, her yaştan insanların kolayca erişebilmesi, araçlara iki kişi binmesi, ağır yaralamalı kazalara neden olabiliyor. Trafikte her yerden çıkabilen araçların ciddi tehlike yarattığını belirten sürücüler, bu araçlar için bir düzenlemenin şart olduğunu dile getiriyor.
MARMARİSLİLERİN BAŞINA BELA OLDU
Bu araçları kullananların yayalar gibi davrandığını belirten MARMARİSLİLER, “Kaldırımlarda araçlarını sürüyorlar. Kavşaklarda yaya yolunu kullanarak karşıdan karşıya geçiyorlar. Hatta yolda ters istikamette bile gidiyorlar. Ne yazık ki bu kuralsız kullanımlara gereken yaptırımlar yapılmıyor. Bu nedenle araçlar oldukça kullanışlı olsa da, hatalı kullanım nedeniyle tartışılıyorlar.”dedi.
BU İŞGALİYEYE “HOP” DEMEK LAZIM
Marmaris'te de yaygın olarak kullanılan scooterlerin sürekli olarak yaya kaldırımlarını işgal ediyor olmasında şikayetçi olan yurttaşlar, ''Zaten trafiğin en yoğun olduğu bu dönemde her adım başı kaldırımlara park etmiş scooterlar yaya güvenliğini de tehlikeye atıyor. Trafik birimlerinin bu konuyu ele almalarını bekliyoruz'' ifadelerini kullandı. Bazı ülkelerde, elektrikli scooter kullanımının daha güvenli hala getirilmesi için birtakım yasal düzenlemeler getirildiğini hatırlatan uzmanlar, “Yasa düzenleyiciler, şehir planlamacıları ve ticari kurumlar, isteğe bağlı mobilite pazarı olgunlaşmaya devam ederken hem sürücülerin hem de yayaların güvenliğini en üst düzeye çıkarmaya odaklanmalıdır. Koruyucu ekipman kullanımı mutlaka teşvik edilmeli, hatta birtakım ekipmanların (kask, bilek, dirsek ve diz korumaları, vb..) kullanımı zorunlu olmalıdır'' açıklamasında bulunuyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.