Jandarmadan üniversite öğrencilerine eğitim

Jandarmadan üniversite öğrencilerine eğitim

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte Muğla’yı jandarma Komutanlığı ile iş birliği içerisinde öğrencilere yönelik bilgilendirme stantları kurdu.

Rektörlük ile koordine edilerek düzenlenen etkinlikte, çeşitli jandarma birimleri öğrencilere önemli konularda bilgi verdi. Etkinlikte Trafik Şube Müdürlüğü, Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Şube Müdürlüğü, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Kaçakçılık Şube Müdürlüğü ve Asayiş Şube Müdürlüğü Çevre Timi (HAYDİ) ekipleri yer aldı.

Açılan stantlarda, jandarmanın tanıtımı, KADES uygulaması, motosiklet sürücü ve yolcuları için kask ve koruyucu ekipmanların önemi, hız ve alkolün araç kazalarına etkisi, siber zorbalık, güvenli internet kullanımı, dijital bağımlılık ve sosyal medya kullanımı gibi konular anlatıldı. Ayrıca etkinlikte Muğla İl Jandarma Komutanlığı envanterinde bulunan araç ve malzemeler de tanıtıldı. Öğrenciler jandarma ekiplerinin sunduğu bilgilerle hem güvenlik hem de bilinçli internet kullanımı konularında bilgi edindi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.