Kent politikaları derneği '' kıyılar halka kapatılıyor''

Kent politikaları derneği '' kıyılar halka kapatılıyor''

Kent Politikaları derneği kıyılar halka kapatılıyor 14 şemsiyenin kaldığı halk plajına lift iskelesi ve çekek alanı ile ilgili açıklama yaptı.

Muğla'nın Marmaris ilçesi Turgut Köyü'nde yapılması planlanan "Tekne Çekek Alanı ve Lift İskelesi" projesine karşı açılan davanın bilirkişi keşfi gerçekleştirildi. Muğla Çevre Platformu (MUÇEP), Kent Politikaları Derneği ve Mimarlar Odası Marmaris Temsilciliği üyeleri ile Turgut Köyü sakinlerinin katılımıyla gerçekleşen keşif, projenin çevresel etkilerine dair önemli soru işaretleri doğurdu.

Proje, Mavimaris Eğitim Denizcilik şirketi tarafından 1899 parselde planlanıyor ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından "Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) gerekli değil" kararıyla destekleniyor. Proje kapsamında, deniz araçlarının çekilmesi amacıyla beton kazıklar üzerine iskele ve çekek alanı inşa edilecek. Ancak proje sahası 1. Derece Doğal Sit Alanı ve Datça-Bozburun Özel Çevre Koruma Bölgesi içinde yer alıyor.

Özellikle, Akdeniz fokunun yaşam alanını da kapsayan bu bölgenin korunması gerektiği vurgulanırken, projenin aynı zamanda Resmi Gazete’de balıkçılığa kapalı alanlar arasında yer almasına rağmen hayata geçirilmesi planlanıyor. Turgut Köyü sahilinde sadece 50 metre uzunluğundaki halka açık alan kalmış durumda, bu da 14 şemsiyenin sığabildiği kadar bir yer. Yerel halk, bu gelişmenin kamu vicdanında kabul edilemez olduğunu belirtiyor.

Muğla 2. İdare Mahkemesi tarafından gerçekleştirilen bilirkişi keşfi sonrası hazırlanan raporun, ekosistemi koruyacağı ve kamu yararını önceleyeceği ümit ediliyor. Bölgedeki yangınlar nedeniyle orman varlığının %16’sını kaybeden yöre halkı, alınacak kararın kamu yararına olacağına inanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.