Marmaris'in gözde mahallesi Turunç'ta taşıma su ile turizm devam ediyor

Marmaris'in gözde mahallesi Turunç'ta taşıma su ile turizm devam ediyor

Marmaris'e bağlı turistik kırsal mahallelerde su sıkıntısı devam ederken, taşıma su ile bahçeler sulanamıyor, çimler, çiçekler kuruyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin "Bir Asırlık Susuzluğa Son" projesi kapsamında yarımadanın etrafındaki kırsal mahallelere su boru hatları döşenmeye başlanmış ve ilk olarak Turunç Mahallesi'nin suya kavuştuğu haberi verilmişti.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Marmaris Bozburun Yarımadası için 262 milyon TL yatırımla 53 kilometrelik bir su boru hattı projesi başlatmıştı. Turunç, Osmaniye, Bayır, Söğüt, Selimiye, Bozburun ve Taşlıca mahallelerini kapsayan projenin imzası, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün tarafından 4 Ekim 2023 tarihinde atılmıştı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, MUSKİ tarafından Marmaris Bozburun Yarımadası'ndaki 7 mahalleyi suya kavuşturacak olan proje kapsamında 11 Haziran tarihinde Turunç bölgesine su verdiklerini söylemişti. Aras, ilk suyu Turunç’a akıttıklarını ve 15 Ağustos itibariyle tüm mahallelerin suya kavuşacağının müjdesini vererek projeyi tamamlamak üzere olduklarını belirtmişti. Ancak Turunç’ta yaşayan vatandaşlar, çeşmeden suyun akmadığını, hala tankerler ile su aldıklarını ve evlerinin, otellerinin depolarına doldurarak su ihtiyaçlarını karşıladıklarını ifade ediyorlar.

Turunç Mahallesi'nde bir butik otel işletmecisi N.E, "Sorun ne yazık ki hala devam ediyor. Suyun ne zaman verileceği belli değil. Yine tankerle doldurduk. Taşıma su ile olacak bir şey değil. Yemyeşil alan sapsarı kurudu, ektiğimiz çiçekler kurudu. İnanın, geldiğimden beri bir kere mi ne duş aldım. Burada deniz sonrası duş alıyorum, onunla su gitmesin diye. Diğer temel ihtiyaçlarımızı karşılamaya çalışıyoruz. 10.800 TL gibi, yanlış hatırlamıyorsam, bir su faturası gelmiş. Hangi sağladıkları hizmetin faturası bu, ben anlamadım. Çimlendirdiğimizdeki hali görsel olarak da, ne yazık ki, peyzaj tarafı çok sıkıntı verici bir hale döndü," dedi.

Öte yandan vatandaşlar Selimiye, Bozburun, Söğüt ve diğer kırsal mahallelerde de taşıma su ile depoların doldurulduğu ve su sorununun çözüme kavuşacağı günü iple çektiklerini belirttiler.

whatsapp-gorsel-2024-07-19-saat-15-57-40-9266a907.jpgwhatsapp-gorsel-2024-07-19-saat-16-01-49-38afecea.jpg

proje-guzergahi.jpeg

ee445f98-40fd-4ce2-bced-4444b0aa3de6.jpg

whatsapp-gorsel-2024-07-19-saat-14-09-09-b4211d32.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum