Marmaris’te Gaziler ve şehit yakınları için yemek düzenlendi

Marmaris’te Gaziler ve şehit yakınları için yemek düzenlendi

Marmaris Kaymakamlığı ve Sosyal yardımlaşma derneği organizasyonu ile Marmaris’te yaşayan şehit yakınları ve gaziler 19 Eylül gaziler günü yemeğinde buluştu.

Etkinliğe,Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya, Aksaz Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Neslim Eski, Emniyet Müdürü Emre Alay, Jandarma Komutanı Binbaşı Berker Dongul, Belediye Başkanı Acar Ünlü, Sahil Güvenlik komutanı Yarbay Akın Coşkunlar, Muharip Gaziler derneği Marmaris siyasi parti temsilcileri, Gaziler ve şehit aileleri katılım sağladı.

Marmaris ilçe Müftüsü Yunus Acar’ın duasının ardından Muharip Gaziler Derneği Marmaris Temsilcisi Azmi Özkan ve Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya günün anlam ve önemini anlatan konuşmalarını gerçekleştirdiler.

Muharip Gaziler derneği Marmaris temsilcisi Azmi Özkan “Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum sağ olun,var olun. Bugün, 19 Eylül Gaziler Günü gerçekten çok güzel bir gün geçirdik. Bu anlamlı günü düzenleyen Sayın Kaymakamım başta olmak üzere, kaymakamlıkta çalışan tüm arkadaşlarıma ve kardeşlerime teşekkür ediyorum. Hepinize saygılar sunuyorum”sözlerini ifade etti.

Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya “Her yıl 19 Eylül'de, değerli gazilerimizle bir araya gelerek onların kıymetini anmak için Marmaris’te buluşuyoruz. Bu yıl da, sabahki programla başlayan süreçte, ilçemizde genciyle yaşlısıyla herkesin bu özel günün anlamını idrak etmesi ve göstermesi bizleri mutlu etti. Tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bugün Azmi Başkanımızla birlikte, gazilerimizin sağlığı ve sıhhati için dua ettik. Ebediyete intikal etmiş gazilerimiz için müftülüğümüzün merkez camiindeki Mevlit programında ruhlarına Fatihalar gönderdik. Yaşayan gazilerimize sağlık ve mutluluk diliyor, ailelerine de şifa temennisinde bulunuyoruz. Ayrıca, 1921 yılında gazilik unvanını alan ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz. Ruhun şad olsun. Ülkemizin kurulmasında emeği geçen silah arkadaşlarına, şehitlerimize ve gazilerimize rahmet ve minnetle anıyoruz. Geleceğimizin parlak olmasını diliyoruz. Bu coğrafyada barışı kolay kazanmadık; birçok ailemiz, atalarımız ve kardeşlerimiz acılar yaşadı. Şehitlerimiz ve gazilerimiz var. Barışın değerini bilen bir millet olarak, dünya barışının 21 Eylül Barış Günü'nde Marmaris ismini haykırmasını umut ediyoruz. Gazze'de, Filistin'de, Türkistan'da ve dünyanın dört bir yanında mazlumların bir an önce barışa ve huzura ulaşmasını diliyoruz. Gecemizin hayırlı ve bereketli olmasını temenni ederim” sözlerini ifade etti.

img-0816.jpeg

img-0735.jpeg

img-0945.jpeg

img-0900.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.