Marmaris’te park sorunu büyüyor

Marmaris’te park sorunu büyüyor

Özellikle yaz sezonunda İstanbul, İzmir, Eskişehir ve Denizli gibi illerden gelen araçların oluşturduğu yoğunluğun ardından, Marmaris'te trafik yoğunluğu ve park sorunu hala devam ediyor.

Özellikle turizm sezonunda yaşanan yoğunluk, mevcut park alanlarının yetersiz kalması yol kenarlarına park etmenin yasak olduğu noktalara park edilmesinin önüne geçemedi.
Marmaris yaşayanı Öner T. “ bu sezon trafik hem yoğun hem de park açısından inanılmaz kötüydü. Yani yol kenarlarına park edenler, fark etmenin yasak olduğu yere araclarini koyanlar, motor park alanına bile araclarini gelişigüzel koyanlar bizi epey zorladı. Yeterli bir park alanımız yok özel otoparkları sayamiyorum bile çünkü çok yüksek fiyatları sahipler umuyoruz ki önümüzdeki sezon bunları yaşamayız ama otopark sorunu çözülmediği sürece bu problem gitgide büyüyecek gibi görünüyor” dedi.

Bir başka Marmaris yaşayana Sevim C. “ evet birkaç ay çok yoğun geçti şehir dışından gelen araçlar özellikle büyük şehirlerden gelen araçlar trafiği kilitledi trafiğin en yoğun olduğu saatlerde geçen turist kafileleri büyük araçların şehir içine girmesi o kadar saybileceğim şey var ki ama maalesef bir çözümü yok. Biz sürekli şikayet ediyoruz sürekli bu problemi dile getiriyoruz ama hâlâ bir çözüm yok. Büyük araçların özellikle tur araçlarının gün içerisinde sahil yolu gibi dar bir yola girip bir de yol kenarlarında yolcu indirip bindirerek trafiği kameraları yasak olmasına rağmen neden herhangi bir cezai işlem uygulanmadığını ve bu kadar rahat devam edebilmelerinin nedenini çok merak ediyorum” sözleriyle yetkililerin bu konuya bir çözüm bulması gerektiğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.