Marmaris'te yaşayan Tolga Gök, Sahil Güvenlik komutanlığı hakkında suç duyurusunda bulundu

Marmaris'te yaşayan Tolga Gök, Sahil Güvenlik komutanlığı hakkında suç duyurusunda bulundu

Son zamanlarda özellikle sosyal medya mecralarında Datça ve Bodrum sularında Yunan sahil güvenlik botlarının görüldüğü iddiaları üzerine sorumluluk hissederek Güney Ege sahil güvenlik Komutanlığına suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

Kendisi de 12 yıl Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı Deniz kuvvetlerinde Astsubay olarak görev yapmış ardından istifasını vererek turizm sektörü ile uğraşan Tolga Gök yaptığı suç duyurusu ile ilgili '' 100 yıl önce Türk ordusunun büyük bir zaferle sonlandırdığı bir dönemin ardından, Yunan askerlerinin Anadolu topraklarına tekrar ayak basmasına izin verilmesini sert bir dille eleştirdi. 20 Eylül ve 22 Eylül 2024 tarihlerinde Yunan sahil güvenlik botlarının Muğla’nın Bodrum ve Datça sahillerine kadar girmesi üzerine kamuoyuna açıklamalarda bulunan Gök, durumu “affedilemez bir tedbirsizlik ve görev ihmali silsilesi” olarak nitelendirdi.

Tolga Gök, yaptığı açıklamada, "Bodrum ve Datça sahillerimizde yaşanan bu gelişmeler, vatansever bir Türk vatandaşı olarak beni derinden rahatsız etti. Türk Silahlı Kuvvetleri'nde yıllarca görev yapmış biri olarak, deniz güvenliğimizin bu derece ihmalkâr şekilde tehlikeye atılmasını kabul edemem. Sahil Güvenlik Komutanlığı, görevlerini yerine getirmek için envanterinde bulunan ileri teknolojiye rağmen Yunan botlarının kıyılarımıza kadar gelmesine göz yummuştur" ifadelerini kullandı.

Gök, bu olayların ardından Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı'na Sahil Güvenlik Komutanı ve Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanı hakkında suç duyurusunda bulunduğunu belirterek, "Ülkesini seven her Türk vatandaşı gibi utanıyorum, üzülüyorum ve sinirleniyorum. Bu ihmal zincirinin sorumluları yargı önünde hesap vermeli" dedi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.