Milletvekili Otgöz'ün 19 Eylül  mesajı

Milletvekili Otgöz'ün 19 Eylül mesajı

AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz Gaziler Günü nedeni ile yayımladığı mesajında;

“Her bir şehidimiz, gazilik mertebesine ulaşan her bir kardeşimiz, varlığımızın, geleceğimizin adeta bir nişanesidir. Şehitlerimizin, gazilerimizin aziz hatıralarını sonsuza kadar yaşatacağız” dedi.

AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz mesajında şunları kaydetti.

Şehit ve gazilerimizin, bayrağımız, milletimiz ve ülkemiz için yaptıkları fedakârlığın, ödedikleri bedelin büyüklüğünü tarif etmek mümkün değildir.

Gazilerimiz, şehitlerimiz istiklalimizin, şanlı tarihimizin ölümsüz nişaneleridir. Tarihimiz; şehit ve gazilerimizin kahramanlıklarının tarihidir. Malazgirt’ten İstanbul’un fethine, Kurtuluş Savaşı’ndan 15 Temmuz Hain FETÖ darbe girişimine kadar, canlarını hiçe sayan gazi ve şehitlerimiz bizim kutsallarımızdır.

Şehit ve Gazilerimizin gönül dağarcığımızda özel bir yeri vardır. Biz bir ölür, bin diriliriz. Şehitliği, gaziliği yaşamdan daha kutsal sayarız.

Kadim vatanımız, tarihin her döneminde iç ve dış mihrakların saldırı ve tehditlerine maruz kalmaktadır. Ülkemize ve milletimize yapılan saldırılar; Ülkemizi geriletmeye, yolundan alıkoymaya ve hedeflerinden saptırmaya yöneliktir.

Ülkemizi bölmeye yönelik saldırılar karşısında aziz milletimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde hep dik durmuş, cesaretini ve kararlılığını ortaya koymuştur.

Şanlı bayrağımızın ilelebet dalgalanması, Vatanımızın istiklali ve istikbali için gözlerini kırpmadan canlarını vermeyi göze alan kahramanlarımız için ne yapsak azdır.

Şehitlerimizin yakınlarına ve gazilerimize şükran ve vefa borcumuzu ödemek için AK Parti İktidarlarımız döneminde Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde çok sayıda düzenlemeyi hayata geçirdik.

Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğü’nü kurduk.

Anayasamızın 10. Maddesi’ne; “Harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleri ile malul ve gaziler için alınacak tedbirler eşitlik ilkesine aykırı sayılmaz” ibaresini ekleyerek pozitif ayrımcılık yaptık.

Şehit yakınlarımız ve gazilerimizin maaşlarında iyileştirmeler yaptık.

Terörle Mücadele Kanunu’ndaki tazminat ve aylık hakkının kapsamını genişlettik.

Şehit yakınları ve gazilerimizin sosyal yardımlardan yararlanabilmeleri için aranan sosyal güvence şartını da kaldırdık.

Çalışan malul gazilerin maluliyet aylıkları ve emekli aylıklarının kesilmemesini sağladık.

Şehit ve gazilerimizin bize emanet ettikleri çocuklarımızın eğitim hizmetlerinden pozitif ayrımla yararlanmalarına imkan sağlayan politikalarımızı uygulamaya devam edeceğiz.

Yasal bir düzenleme ile 43 değişik mevzuatta yer alan şehit yakınlarımız ve gazilerimizle ilgili tüm hakları tek çatı altında topladık.

Şehit yakını, gazi, vazife malulü ve terör mağduru sivil vatandaşlarımızın yakınlarını kamuda istihdam etme oranını artırdık.

Şehit ve gazi çocuklarımızın Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtlardan (YURTKUR) ücretsiz faydalanmalarını sağladık.

Gazilerimiz ve şehit yakınları için hak ettikleri her yeni düzenlemeyi yapmaya devam ediyoruz.

Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimize rahmet, hayatta olan gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyorum. Gaziler Günümüz kutlu olsun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.