MUÇEV’in Karacasöğüt’te yapacağı projesinin ruhsatı iptal edildi

MUÇEV’in Karacasöğüt’te yapacağı projesinin ruhsatı iptal edildi

MUÇEV’in Karacasöğüt’te yapacağı Karacasöğüt Limanı Kapasite Artışı Projesi ruhsatı Marmaris Belediyesi tarafından iptal edildi.

Marmaris’in Karacasöğüt mahallesinde MUÇEV Turizm Ticaret Anonim Şirketi tarafından yapılması planlanan yat limanı, yat ve tekne bağlama iskelesi kapasite artırımı projesi için Muğla Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından 29 Mayıs'ta ÇED Olumlu kararı verilmişti. Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin MUÇEV için açtığı kapasite artırımı itiraz davasında ÇED olumlu kararı Muğla 1. İdare mahkemesi tarafından iptal edildi şimdi ise akabinde Marmaris Belediyesi tarafından projeye verilen yapı ruhsatını iptal etti.

Karacasöğüt Limanı Kapasite Artışı Projesine ilişkin açılan davaların avukatı Arzu Alper "Bildiğiniz üzere Karcasöğüt limanı Özel Çevre Koruma statüsünde doğal ve arkeolojik sit alanı olan hassas bir bölge. Bu proje ÇED Gerekli Değildir kararı alındığında önceki Marmaris Belediyesi dava açarak bu kararı iptal ettirdi. Bunun üzerine ÇED sürecini yeniden başlatan MUÇEV A.Ş. ÇED Olumlu kararı aldı. Bu karar da Muğla Büyükşehir Belediyesi ve bölge vatandaşlarının açtıkları dava yürütmesi durdurularak iptal ettirildi. Temyize gidilmesine rağmen temyiz reddedilerek karar kesinleşti. Bu ÇED süreçleri devam ederken ÇED gerekli değildir kararını iptal eden eski Marmaris Belediyesi projeye yapı ruhsatı verdi. Ruhsat ile işlem yapmaya çalışılırken ruhsatın geçersiz olması nedeniyle işlemleri durdurup dava açma yolunagittik. Karacasöğüt Limanı Kapasite Artışı Projesi yapı ruhsatı iptali için, bölge vatandaşı ve Gökova Akyaka'yı Sevenler derneği olarak Muğla 2. İdare mahkemesinde dava açtık. Mahkemenin ara kararı gereği Marmaris Belediyesi dosyaya yapı ruhsatı İptal belgelerini sunmuştur”açıklamasında bulundu.

Muhabir:Yaren Özdemir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.