Neptün’ün denizleri, dünyadaki tüm suları yöneten Poseidon etkisinde

Neptün’ün denizleri, dünyadaki tüm suları yöneten Poseidon etkisinde

18 Eylül 2024 Balık burcunun 25 derecesinde gerçekleşecek olan Ay tutulması. Neptün’ün denizleri, dünyadaki tüm suları yöneten Poseidon etkisinde olacak. İnsanlığın ve insan olabilmenin sınavı.

Balık burcu madalyonun iki yüzünü simgeler, birbirlerini hareket ettiren iki farklı faktör. Balıklardan biri gitmekte biri dönmektedir. Her şeyi bir arada tutan manevi bir bağın simgesi aynı zamanda zıt yönlere doğru yüzen iki balıktır. Bir yönü teslimiyet derken bir yönü ise şüphe duyabilir.

Feleğin çemberinin son burcu bir gün her şey kaynağına geri döner. Topraktan geldin toprağa gideceksin... Bu dünya kimseye kalmadığı gibi sana da kalmayacak… İnandığı değerler adına, aşk adına her şeyini feda etmek bazen kendini mahvetme pahasına olsa bile... Geçmişte yitirdiğiniz hayaller, aşklar tekrar gündeme gelebilir. Hiç ummadığınız hayallerinizin ötesinde mucizelerle karşılaşabilirsiniz. Ay’ın Balık'ta olması ve tutulma etkisi, ağzınızdan çıkan, aklınızdan geçirdiklerinizi yaşamanıza neden olabilir.

Bir şeyleri bırakıyoruz; bırakamıyorsak sistemin kendisi devreye giriyor zaten. Balık burcundaki bu tutulma bizi öteye taşıyacak, belki hayallerimizin ötesine götürecek cinsten. Bazıları için büyük kayıpları da getirebilir. Kader çoktan yazıldı, biletler kesildi. Elinizden geldiği kadar bir gönlü pişman etmemeye çalışın, çünkü bir ah, cihanı altüst eder. (Şadi Şirazi) Tam da böyle bir zamandan geçiyoruz. Kınamak daha kolaydır belki, sınanan biz olmadıkça.

Geçmişe tutunup yeni kapılar açmaya çalışıyoruz; tutundukça daha çok içinde kayboluyoruz. Çemberin son parçasıdır Balık, her burçtan bir parça taşır. Yaşamın sonunu anlatır. Ay o gece Neptün’ün sularında parlayacak, evrenin sonsuzluğunda üzerimizdeki ölü toprağını yıkayacak. Maskeleri düşürecek, yeni bir sayfa açacağız, sevaplarımız ve günahlarımızla Koç burcundaki tutulmaya kadar...

Plüton ve Uranüs destek atıyor bu tutulmaya, eski kodları, karmik durumları yıkıyorlar; artık kaçış yok. Her birimiz için yepyeni bir dünyaya uyanacağız. Balık yaratmak için önce kurtulmalıdır; objektif değil, subjektif inancı yıkmak üzerine yoğunlaşır. Bu sefer tüm kolektif beraber hareket ediyor, dünyadan kaçamayacağız ama zulümden kaçmak isteyeceğiz. Zulmü, haksızlığa uğrayanı görmezden gelemeyeceğiz.

Bazen yitirdiğimiz değerler, bazen kaybettiklerimiz aklımıza gelecek; bazen de doğru yolu bulmak için yoldan çıkmak gerekir ya da yoldan çıktığımızın farkına varmak. Balık burcunun klasik yöneticisi Jüpiter İkizler'de, neye inanacağımızı bilemediğimiz durumları ortaya çıkarıyor; doğru bildiklerimizin yalan olduğunu öğrendiğimiz durumlarla karşı karşıya kalıyoruz. Etik ve ahlaki değerlerin yok olduğu, buna karşı tepkilerin daha da artacağı, toplumsal hareketliliği artırarak siyasi olaylarla ilgili gündemleri daha çok gündeme getirebilir. Yıllarca biriken konular Neptün’ün en güçlü olduğu pozisyonda olması, fırtına öncesi sessizliği ifade ediyor olabilir.

Güneş/Plüton ve Uranüs üçgeni:
Güneş hangi amaçla yola çıktığını ve hayatının odak noktasının ne olduğunu, Plüton ise var olan düzeni yıkmayı ve yerine yenisini kurmayı sever. Değişken, artık senin de değişebileceğini gösterirken, öncü adım at, güçlü kararlı ol, başarabilirsin mesajı veriyor. Uranüs ani olayları gündeme taşıyabilir. Şartlar değişince insanlar da değişir.

* Hedef/amaç odaklı olmak
* Kişisel dönüşüm
* İkna kabiliyeti
* Gerçeklerle yüzleşmek
* Ruhsal dönüşüm/farkındalık
* Maddi/manevi güç
* Gücü iyiye kullanma
* Güçlü ortaklıklar/ilişkiler
* Kriz yönetmek, fırsata çevirmek
* Destek görmek
* Hayatındaki işe yaramayan durum/kişi/olay/eşya, önemsiz şeylerin atılması destekleniyor.

Mars ay düğümlerine t-kare açı; bireysel alanda adalet alanında Mars Yengeç etkisi ile de bu sert açı, insanların kendi adaletlerini sağlama motivasyonuyla şiddet içeren olaylara tanıklık edebiliriz. Birçok ülkede iç güvenlik sorunu olabilir. Askeri olaylar, polis, ordu, güvenlik, sağlık çalışanları ile gündemler verebilir. Psikolojik sorunlar artabilir, intihar vakaları, cinnet vakalarında artış olabilir, salgın hastalıklar, gaz zehirlenmeleri gündeme gelebilir.

2006/2007 yılları ve 2015/2016 yıllarında yaşanan olaylara benzer durumlar gündeme gelebilir. İlk sinayürle altın aranması yine Balık dönemine denk gelmiştir. Benzer gökyüzü enerjisinde 1848 yılında Fransa'da başlayan olaylar, hızlı bir şekilde Avrupa ve Latin Amerika ülkelerine yayılan ve birçok (50'den fazla) ülkeyi etkileyen ihtilaller zinciri yaşanmıştır.

- Dünyada kayıp çocuklar, insan tacirleri ve organ mafyası ile ilgili konular
- Çıplaklık, pornografi ile ilgili durumlar, çocuklara yönelik olaylar
- Darbe gündemleri, siyasi kayıplar ve erken seçim gündemleri
- Laiklik ile ilgili konular, anayasa
- Büyük gemi, tanker kazaları, uluslararası boğazlar sorunu ve kazalar, kanallar, boğazlar, körfezler (Süveyş Kanalı, Panama Kanalı, Bering Boğazı, İstanbul Boğazı, Aden Körfezi vb.), deniz savaşları, deniz karasuları ile ilgili konular
- Savaşlarda kimyasal madde, gaz kullanımı söz konusu olabilir
- Denizlerde musilaj sorunları, barajlar ve su baskınları, seller, aşırı yağışlar, çöken binalar (deniz kumundan yapılan binalar)
- Sahil şeritleri su basmaları, bataklık, sazlık alanlara yapılan inşaatlar, kaçak yapılar, köprü çöküşleri
- Hapishane olayları, tahliyeler, firariler
- Kapkaç olayları, hırsızlık artışı, tefeciler gündeme gelebilir
- Seri cinayetler, toplumda infial yaratacak olaylar olabilir
- İntihar olayları, bombalı saldırılar, terör olayları, gizli örgüt ve tarikatlarla ilgili gündemler olabilir
- Gizlenmiş mayınlar, denizlerde başıboş mayınlar ve patlamalar
- Toplu ölümler ve idam cezaları
- Kimyasal maddeler, sinayür ve fabrika atıkları, yasaklı maddelerle ilgili operasyonlar
- Petrol kaynakları, denizlerde petrol ve gaz sorunları
- Kıbrıs, limanlar, ticaret ile ilgili konular
- Soykırım gündemleri (eski defterler açılabilir, Ermeni soykırım iddiaları tekrar gündeme gelebilir)
- Gümrük muhafaza memurları, ihmalleri ve suistimalleri
- Yargı, danıştay ile ilgili konular
- Hristiyanlar, Vatikan ile ilgili gündemler, dini mabetlere saldırılar (sinagoglar)
- Toplu göçler, kaçış.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.