‘’Orman Benim’’ projesi Marmaris’te öğrencilerle buluştu

‘’Orman Benim’’ projesi Marmaris’te öğrencilerle buluştu

Orman yangınlarını önleme bilincinin oluşturulması amacıyla ‘’ Orman Benim’’ projesi etkinliği Beldibi Sıtkı Zaralı Ortaokulu öğrencileri ile oyunlar ve yarışmalarla gerçekleşti.

Marmaris Orman İşletme müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen orman benim projesine İlçe Orman İşletme Müdür Yardımcısı Volkan Aydın, Orman İşletme Şefleri, Ormancılar, Beldibi Sıtkı Zaralı Öğretmenlerinin ve öğrencileri katıldı.

2.jpg

Öğrencilerin oynayarak öğrenmeleri planlanan etkinlikte okul bahçesine içerisinde 5D simülasyon düzeni bulunan bir araç getirilerek ormanın güzelliklerini ve orman yangınlarını anlatan bir video izletildi. Öğrencilere fidanın nasıl dikileceği, ormanları yangından nasıl korunacağı, orman yangınlarına karşı ne gibi önlemler alınabileceği konuları oyunlar ve yarışmalar ile anlatıldı.

bce886f6-fabe-4899-a1d8-d6120ea121ab.jpg

Marmaris Orman İşletme ekipleri okulun bahçesine getirdikleri fidanlarla nasıl fidan dikileceğini öğrettiler. Çocukların eğitim programında çeşitli çocuk oyunları oynayarak eğlenirken öğrenmeleri sağlandı. Öğrenciler Orman Benim etkinliğinin okullarında düzenlenmesine çok mutlu olduklarını ifade ederek ormanları koruyacaklarına söz verdiler.

3.jpg

Muhabir: Yaren Özdemir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.