TCG Nusret Mayın Gemisi Marmaris’te Ziyarete Açıldı

TCG Nusret Mayın Gemisi Marmaris’te Ziyarete Açıldı

TCG Nusret Mayın Müze Gemisi 3-4-5 Mayıs tarihlerinde 09.30-17.30 saatleri arasında Yat Limanı Artukbey karşısında ziyarete açılmıştır.

Çanakkale Savaşları'nın ilk aşamasını oluşturan 18 Mart Deniz Zaferi, Dünya Harp Tarihine mal olmuş bir kahramanlık destanıdır. Bu zaferin kazanılmasında kuşkusuz en büyük pay, Kahraman NUSRET Mayın Gemisi'ne aittir.

5-001.jpg
Kahraman Nusret Mayın gemisi 1910 yılında Almanya'ya sipariş edilerek 1913 yılına doğru Osmanlı Donanması hizmetine girmiştir.
Nusret Mayın Gemisi Çanakkale Savaşlarında tesis ettiği mayın hatları ile 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin kazanılmasında büyük rol oynamıştır. Yüzbaşı Hakkı Bey komutasındaki Nusret mayın gemisi, 8 Mart 1915 sabahı büyük bir gizlilik içerisinde Erenköy Koyu önlerinde sahile paralel olarak 26 mayın dökerek, yeni bir mayın hattı meydana getirmiştir.

2-001.jpg


18 Mart 1915 sabahı saat 10.00'dan itibaren Müttefik Donanması, Boğazı zorlamaya başlamıştır. Türk kıyı bataryalarından açılan topçu ateşi sonucu manevra yapma ihtiyacını hisseden Müttefik donanmaya ait gemiler, Nusret mayın gemisi tarafından dökülen mayınlara çarpmış, İngiliz Donanmasına ait Ocean ve Irresistible zırhlıları ile Fransız Donanmasına ait Bouvet zırhlısı batımıştır. Ayrıca Müttefik Donanma'ya ait Gaulois, Suffren ve Inflexible zırhlıları ağır hasar almış, birçok zırhlı de çeşitli yaralar almıştır.

Nusret Mayın Müze Gemisi ziyaretçi alımı 5 Mayıs 17.30 itibari ile sona erecek.

3-001.jpg

4-001.jpg

Muhabir: Yaren Özdemir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.