Terazi burcunun 10 derecesinde Merküryen güneş tutulması

Terazi burcunun 10 derecesinde Merküryen güneş tutulması

Ay Güneş’in 45 dereceden daha az gerisinde. Bu, hayatın “bir evresinin” sonu demek.

Yavaşlamanın ve değerlendirme yapmanın zamanı- tefekkür zamanı.
Bırakmak, hayatınızın bir evresine elveda demek anlamına da gelebilir.
Bir sonraki mevsim başlamadan önce hayatınızda bir kış dönemi yaşıyorsunuz.
Hepimizin hayatında vedalar vardır ve belki de en korktuğumuz duygudur veda duygusu.
Kimi zaman sevdiklerimize, kimi zaman yaşadığımız yerlere, bir dosta, bir canlıya, bir çiçeğe… en güzel veda ise yeni başlangıçlar için geçmişe edilendir.

Ama her seferinde sızlatır kalbimizi. Unutamazsın, unutmak istemezsin.
Kanasan da yarada alsan bırakamazsın tutunduklarını. Ama her veda biz iz taşır kalpte. Bazen bıraktığını sandıklarına kalbinin bir yerlerinde tutunur, geri gelmesini bekleriz. Kalbimiz hiç el sallayıp önüne dönemez hep bir gözü geride kalanlarda, yarım kalanlarda, geçmişte takılır.

Halbuki her veda sandığın kadar acı değildir. Bazen yeni bir merhaba demek için veda edersin ve şükredersin bunu başarabildiğin için.

İşte bu tutulma hayatında sonun başlangıcı. Önünün de yepyeni bir sayfa açılıyor.
Öyle güzel bir sayfa ki hiç ardına bakmak istemeyeceğin bir sayfa.
İçine sen ne yazmak istersen onu yazabileceğin bir başlangıç.
Şimdi biraz yavaşla, biraz geçmiş hayatını önüne ser. Neler seni sen olmaktan alıkoydu, kendine nerede veda ettin, neler için mücadele ettin?

Bu dönem kabulleniş ve izin verme dönemi.
Bırak biraz hayatın akışta ve dengede kalsın. Kendi hayatına merkezlen ve tüm dünya senin etrafında pervane olsun.

Kabule geçtiğin her noktada değişimin mucizeleri ile dolup taşacaksın.
Bambaşka hikayeler yazabileceksin.
Şimdi karar ver yeni hayat defterine geçmişimi karalamak istersin, yoksa yepyeni, rengarenk hikayeler mi yazmak istersin?

Sürekli geçmişi düşünmenin, duygularınla savaşmanın, veda etmek için cesaret gösterememenin sana ağır yükünü at omuzlarından ve kalbinden!

Kafan karışmasın, bildiğine çekilme, bilinmezin yeniliklerine odaklan.
Korkma, savaşma… kabul et, izin ver.

KOÇ VE YÜKSELEN KOÇ: Zorlu sınavlardan geçti ilişkilerin. Kendini var etme çabaların, önce ben demelerine son veda etme zamanı. Düşünsene Güneş bile tek başına anlamını yitirirdi. Onu muhteşem yapan, ışığını yansıtan, dünyanın merkezi yapan etrafında dolaşan gezegenleri değil mi? Seni de böyle eşsizce parlatan ‘biz’ diyebildiklerin. Ben demen için. İhtiyacın olan tek şey ‘biz ‘diyebilmendir. İşte hayatının dengesi, adaleti, uyumu… hadi şimdi seni parlatan sevdiklerine sıkıca sarıl ve yeni sana ‘hoş geldin de.
BOĞA VE YÜKSELEN BOĞA: hayatında aradığın konforun tek düzelikten geçmeyeceğini bilmelisin. Unutma sağlıklı hayat, sağlıklı seçimlerden ibarettir. İşin seni yoruyor ama değişime kapalılıktan katlanıyor olabilirsin, sağlığını önemsiyor ama beslenmene önem vermiyor olabilirsin. Şimdi hayatının rutinlerine veda etme zamanı, katlandığın her şeye, sana katkı olmayan tüm rutinlerine detoks yapma zamanın geldi. Fazlalıklarından ve ağırlıklarından kurtul. Üzgünüm ama inatla tutunduğun sabitliğinden, değişimle veda ediyorsun. Senin istediğin güven ve konfor değişiminde saklı. Şimdi al kendini karşına ve bak bakalım toksit v işine yaramayan, kendini katlanmaya zorladığın nelerin var? Hepsini bırak evrenin boşluğuna…hafifle, değiş sadeliğe hoş geldin de. Yeni alışkanlıklarda edinebileceğini unutma. Sen bir boğa burcusun her gün aynı kıyafeti giyer misin? Tabi ki hayır peki hayatın neden hep aynı bunu hiç sordun mu kendine. Hadi şimdi hayat gard lobunu yenileme zamanın geldi. Unutmadan: Özverili olduğun, sabrettiğin, çalıştığın her konuda emeklerinin karşılığını alıyorsun.
İKİZLER VE YÜKSELEN İKİZLER: Bekar ve flörtöz ikizler size güzel bir haberim var! Ev-leniyorsunuz! Bu tutulma resmen senin için bekarlığa veda diyor. Aşkın en güzel halidir doğru insanla hayata adım atmak. Belki kafanı kurcalayan korkular, geçmişte yaşadığın aile travmaları seni geri çekmiş, karar almanda zorlamış olabilir. Şimdi bu korkulara veda etme zamanı geldi. Hayatının en güzel imzasını gelecek ve paylaşılacak güzel günlere atacağını bilerek netleştir kararlarını. Yalnızlıktan şikâyet ediyor hayatında kimse olmadığı için üzülüyorsan, bu duygudan çıkmazsan hayatının aşkını göremeye bilirsin. Yeni hayatına bol eğlence, bol kutlamalar yazman dileğiyle…
YENGEÇ VE YÜKSELEN YENGEÇ: Hayatının bu döneminde yepyeni bir hayata adım atmanın, aile olmanın karalarını alıyorsun. Müzmin bekarlar ise belki de aileden ayrı eve taşınmak, özgürlüğüne merhaba diyeceği bir döneme imza atıyor.
Evli olan Yengeç burcuna gelirsem, oturduğun eve veda edebilir, kendini daha iyi hissedeceğin bir ev alabilir, taşına bilirsin. Hayatta en önemli şeydir yuva, aile… en güvende ve en sıcak hissettiğin alandır. Bazen bir kişi bazen aile bazen evindir güvenli limanın. Bilirsin ki hep oradadır. Sen gitsen de seni bekler. Ne zaman güvende hissetmek istersen, yuvana sığınırsın. Yuvadan gidişin ince bir veda. Aklın kalmasın, gönlün kalmasın gitmiyorsun sadece değişiyorsun ve kökleniyorsun.
ASLAN VE YÜKSELEN ASLAN: Geçmişte ne kadar çok haksızlığa uğradığını hiç unutamıyorsun. Geçmiş yaraların kalbinde ince bir sızı gibi değil mi? Anlatmaya çalıştın ama olmadı, kendini belki ifade edemedin. İşte tam bu noktada en sevdiğin ’seni’ unuttun beklide… şimdi tüm sızılarına veda ediyorsun çünkü ilahi adaletin gücü seninle. Ummadığın haberler, özürler, halkıymışsın sözleri, mesajları alabilirsin. Senin yapman gereken sen olmaktan vazgeçme, hatırla o ihtişamını gücünü… Geçmiş tüm sızılarına, sana acı veren düşüncelere veda zamanı. Yepyeni arkadaşlar, yepyeni seyahatler olsun planlarında. Yeni sohbet konuların, anıların olsun. Geçmişe veda et ve yer aç kalbinde güzelliklere. Seni sen yapan kendine verdiğin değerdi bunu hatırla ve hadi yine yansıt tüm çevrene ihtişamlı ışığını. Hayat her zaman orta noktayı bulur sakın unutma!
BAŞAK VE YÜKSELEN BAŞAK. Hep hayatını düzene sokmak için dindin duydun. Bir düzen kurmak için, birçok düzen denedin değil mi? Yapmak istediğin, kalıcı güvenli ve adaletli yaşam kurmak… şimdi endişelerine veda etme zamanı. İlişkilerinden, işine, gelir kaynaklarından evine her şeyi düzen oturtturduğun dönem giriyorsun. İstikrarlı bir ilişki, evliliğinde hem eşin ve hem senin güven kaynaklarında düzelme, düzenli bir gelir kaynağının tam içindesin. Yapman gereken; endişelerine ve kuşkularına veda etmek olsun. Herkes yenilik ararken, sen bu arayışın sonuna geldin. Mutlu bir ilişki, ortaklık, düzenli bir gelir, huzurlu bir hayat seni bekliyor.
TERAZİ VE YÜKSELEN TERAZİ: Tutulmanın baş kahramanı! Şimdi senin için bambaşka bir sayfa açılıyor. Başkalarının hayatını mükemmelleştirmeye çalışmaya veda etme zamanı. Hayatında bir türlü kuramadığın dengeyi ancak kendine döndüğün zaman kurabilirsin. Çevrenden beklediğin adaleti önce kendine göstermeyi öğreniyorsun. Sen kendine ne kadar değer verirsen, kendin için en mükemmeli talep edersen, etrafında değerlenir ve mükemmelleşir. Farkında mısın şimdiye kadar kendini düşünmeyerek ne çok kendi hakkına girdin? Artık hakkın olanı almalısın. Başkalarından önce kendine nazik olmayı, kendine iltifat etmeyi hayatı dengeli ve en ahenkli yaşamayı seçmelisin. Söylerimsin senin zarafetin, senin kibarlığını senden başka kaç kişi anladı ve gördü? Önce kendine layık, kendine nazik olmalısın.
AKREP VE YÜKSELEN AKREP: Gece uykularını kaçıran geçmişe veda etmeyi unutma… Mantığın bir yere kadar. Biraz ruhuna ve sezgilerine izin vermelisin. Hayatına kriz çekip, krizleri çözmeye veda zamanın geldi. Rüyalarını hatırla, hislerini dinle. Ruhunun sana ihtiyacı var unutma. Kabul etmesen de savaşanda biraz dinlenmeye ihtiyacın var. Bu dönem kendine, ruhuna iyi gelecek insanlarla görüş, meditasyon yap ve en önemlisi kalbinin götürdüğü yere git…yeni hobiler geliştir kendine. Kendini keşfetmeye ada her şeyini inan bana kalbindeki o büyük tutku seni çok sağlıklı ve bambaşka rüya gibi diyarlara götürecek. Rüyaların yolunu izle.
YAY VE YÜKSELEN YAY: Her yaptığın olay, her yaptığın sıra dışı. Sen ne yaşarsan yaşa büyük duygularla yaşıyorsun. Düşünceler aklında büyüyor ve seni yoruyor değil mi? Özellikle inandığın arkadaşlıklarının son dönemlerde yaşattıkları belki de seni hayal kırklığına uğrattı, onlar hakkında yanıldığını düşündün. Şimdi seni üzen aşağıya çeken arkadaşlarına, onların yarattığı içini sızlatan düşüncelere veda etme zamanı… Şimdi seni yüceltecek, az, öz sade arkadaşlarla birlikte olma zamanı. Yeni guruplar, yeni maceralara güvenle çıkacağın dostların olacak. Merhamet gösterdikleri gözden geçir gerçekten ihtiyacı olanlara uzak o güzel kalbini. Sadeleşmenin sonsuz özgürlüğünü yaşa. Güvenle sözlerini, teslim edeceğin, yeni maceralara güvenle yelken açacağın dostlular kur. Önemli olan çok arkadaşının olması değil, uzun ve kalıcı ama sade arkadaşların olmasına izin ver. En büyük özgürlük güvendiğin kişilere kalbini teslim edebilmektir bunu unutma!
OĞLAK VE YÜKSELEN OĞLAK: Düzen ve sistem senin işin evet. He istikralı düzen kurumak, kariyerinde başarılı olmak için haddinden fazla sorumluluk yükledin kendine. Kimi zaman ailenin bile geleceğinin sorumluluğunu tek başına aldın. Şimdi tüm sorumluluklara, istikrarlı bir düzen kurma çabalarına son verme zamanı. Hem kariyerinde zirveye ulaşmak hem statü sahibi olmak senin hakkın. Bu dönem zirvenin sahibi sensin. Artık bırak sorumlulukları ve kariyerinde başarının heyecanını yaşa. Yuva kurmak için çabaladıysan artık yuvanı kurabilir, terfi istiyorsan terfi tacını takabilirsin. Bunları yaşarken sonrasını düşünme. An2ın mutluluğunu yaşamalısın. Başarının duygusunu kalbinde hisset ve artık alacağın tek sorumluluk kalbinin kazandıklarını sevmek olsun.
KOVA VE YÜKSELEN KOVA: Her zaman dilinde bir özgürlük telaffuzu. Uzak diyarlara gideceğinden bahsetme, dünyayı özgürce gezme isteği. Daha başka kültürleri tanıma merakı içinden geçen bir arzuydu. Ruhun ne kadar özgürse, düşüncelerin o kadar sabit ki hiçbirini gerçekleştiremedin. Özgür olmak istedin ama ne kadar özgürdün. Şimdi keşke ’dediğin tüm düşüncelerine, olmaz ki, gidemem ki değdin, seni durduran inançlarına veda zamanı… dünyayı keşfeden sehhah; Marco Polo olmaya hazır mısın?
Belki bu seyahatin bir evlilikle, bir ortaklıkla ya da bir eğitimle gerçekleşebilir. Yapman gereken gerçekleşeceğine inanman ve olmayacağına dair sabit fikrini değiştirmen.
BALIK VE YÜKSELEN BALIK.: Hayat saklanınca, saklayınca yaşanmıyor sadece bazen krizlerle karşılaşmaya da gönüllü olmalı insan. Belki de sakladıklarını açığa çıkartınca gelecek sana aradıkların. Kalbinin hakkettiğin mirası alma vaktin geldi. Özellikle ilişkilerinde haksızlığa uğradığını düşünüyorsan, karmik borçlarına veda etme zamanı. Geçmiş karmandan arındığın zaman öz saygın artacak ve hem maddi hem manevi kazançlara sahip olacaksın. Şimdiye kadar biriktirdiğin tüm tecrübelerin, tüm yatırmalarının meyvesini yiyeceğin düzlüktesin. Hayatını yapılandırıyorsun. Yapman gereekn tek şey önce yüzleşmek sonra birikimlerini kazanca çevirerek şükretmek olsun.

02.10.2024
21.49.13

Sevgi ve ışıkla✨
Astrolog Işıl.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.