
TÜRKİYE'DE İSRAİL MARKALARINA BOYKOT DALGASI YÜKSELİYOR, YEREL ÜRÜNLERE TALEP ARTIYOR!
İsrail markalarına yönelik boykot gün geçtikçe daha da yükseliyor.
Filistin'deki çatışmaların şiddetlenmesiyle birlikte, tüm dünya genelinde İsrail'e yönelik tepkiler artıyor. Türkiye'de de vatandaşlar, Filistin'de yaşanan sivil kayıpların ardından İsrail markalı ürünleri boykot etme çağrısı yapıyor. Türkiye'de satışı olan 72 İsrail’e ait marka bulunmakta ve bu markaların pek çoğu günlük yaşamımızda en çok tercih edilen markalar olarak yerini almakta.
İşte, 2023 yılında Türkiye'deki market raflarında yer alan bazı İsrail markaları:
Giyim: Tommy Hilfiger, Nike, Adidas, Polo, Ralph Lauren, Parizyen, Hugo Boss, Calvin Klein, Levi's, Timberland, Giorgio Armani, Lee, Vakko, Massimo dutti.
Temizlik: Air Wick, Ajax, Aldays, Alo (Çamaşır Tozu) Ariel (Çamaşır Tozu) Axe Calgon, Carrefour, Cif, Clear (Şampuan) Clit Bang, Colgate Dettol Dove Elidor (Şampuan), Head & Shoulders, Ipana (Diş Macunu) Jhonsons Baby, Loreal (Şampuan) Lux, Max Factor, Nıvea Omo (Çamaşır Tozu) Oral-B, (Özel) Palmolive, Pantene (Şampuan) Prima (Bebek Bezi), Rejoıce (Şampuan), Prima, Protex, Rejoice, Rexona (Şampuan), Rinso (Çamaşır Tozu), Sensodyne, Viecnetta Vileda, Vanish, Vaseline, Veet.
Gıda: Danone, Maggi, Jacobs, Banana, McDonald's, Burger King, Knorr, Calve, Lays, Doritos, Ruffles.
İçecek: Coca Cola, PEPSİ, Sprite, Fanta, Schweppes, Mtn Dew, Lipton, Marinda, 7 up.
Bu markaların ürünlerine olan talebin azalmasıyla birlikte, Türkiye'deki tüketiciler yerel ve alternatif ürünlere yönelmeye başladı. Boykot çağrılarına destek veren vatandaşlar, yerel üretimi desteklemek amacıyla bilinçli alışveriş yapmaya özen gösteriyor. Yaşanan bu tepkilerle birlikte, İsrail markalı ürünlerin Türkiye'deki pazar payında düşüş gözlemleniyor.
MUHABİR : YAREN ÖZDEMİR
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.