Vali Akbıyık Marmaris'te kamu yatırımlarını ziyaret ederek incelemelerde bulundu

Vali Akbıyık Marmaris'te kamu yatırımlarını ziyaret ederek incelemelerde bulundu

Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık kamu yatırımlarını incelemek ve yeni açılan Devlet hastanesini ziyaret etmek için Marmaris’e geldi.

Devlet hastanesi ziyaretinin ardından, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılan Gençlik merkezi kompleksi ve stadyum inşaatını gezen Akbıyık yetkililerden gidişat ile ilgili bilgiler aldı. Vali Akbıyık ‘Marmaris’e yakışır projeler üretmeye devam ediyoruz ‘’ dedi.

whatsapp-gorsel-2024-10-02-saat-18-10-49-e4ab0831.jpg

Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, kamu yatırımları ziyaretleri dahilinde Marmaris’in merkez mahallerinden olan Beldibi mahallesinde geçtiğimiz hafta hizmete açılan yeni devlet hastanesine gelerek incelemelerde bulundu. Vali Akbıyık’ın beraberinde Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya, Muğla İl Sağlık Müdür V. Dr. Eriş Başaran Akça , Kamu hastaneleri Başkan yardımcısı Dr. Tolga Katmer , İlçe Sağlık Müdürü Dr. İmran İnce eşlik ederek Hastane Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Bulut’tan bilgi aldılar. Vali Akbıyık Datça'dan gelen ve hastanenin ilk ameliyat ettiği hastayı da ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

whatsapp-gorsel-2024-10-02-saat-18-09-43-a1accf6c.jpg
‘Son modern teknolojinin kullanıldığı ve Marmaris’in Datça’nın ihtiyaçlarını karşılayacak bir hastane oldu’

Sağlık personelleri ile de tek tek selamlaşarak hayırlı olsun dileklerini ileten Muğla Valisi İdris Akbıyık Marmaris Devlet Hastanesi ziyaretinde yaptığı açıklamada ‘Tabi öncelikle hastanemiz Marmaris'e, Datça'ya, Muğla’ya ve ülkemize hayırlı olsun. Hakikaten çok güzel bir Hastane 200 yataklı. Kaymakamımızla, Sağlık il Müdür Vekilimiz, Başhekimimizle beraber hastanemizin her tarafını gezdik. Hakikaten modern son teknolojinin kullanıldığı güzel bir hastane burası Marmaris'in, Datça'nın ve civarın ihtiyacını giderecek. Tabi Muğla Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanemizin de yükünü bir miktar hafifletecek. Araç, gereç olarak öyle çok büyük eksiklikler yok benim aldığım bilgiye göre. Olanlar için de başhekim gerekli irtibatı kurmuş İnşallah en kısa sürede gelecek. Tabi yeni bir Hastane burada personeldir, araç gereçtir bunlar da çok kısa sürede giderilecek. Bizim de Sağlık il Müdürlüğümüzün de Sağlık Bakanlığımızın görüşmelerimiz devam ediyor. Tabi sadece burası için değil, Menteşe için, Fethiye için yine Eğitim Araştırma hastanemize ek Hastane yapılması için de görüşmelerimiz devam ediyor. Hayırlı olsun güzel bir hastane, modern bir hastane ülkemize de Muğla da Marmaris'e de böyle modern güzel, ileri düzey hastaneler yakışır. T abi hastanemizin sınıfı bir üst dereceye çıktı. O çerçevede de her türlü ihtiyaçları giderilecek.’’ sözlerini kullandı.

Vali Akbıyık Devlet Hastanesi ziyaretinin ardından Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Muğla İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü koordinesinde Beldibi mahallesinde yapımı devam eden iki bin kişilik dev spor kompleksi ve Gençlik merkezi projesini de inceledi. İl Gençlik ve Spor Müdürü Musa Kazım Açıkbaş ve proje koordinatörlerinden bilgi alan Muğla Valisi İdris Akbıyık projelerini kontrol ederek teker teker bilgi aldı.

whatsapp-gorsel-2024-10-02-saat-18-07-56-759d7d9b.jpg

‘doğa ile uyumlu modern spor tesislerimiz çok yakında hizmete açılacak’

Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık yaptığı incelemede ‘’ Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından desteklenen kapalı spor salonu iki bin kişilik içinde iki tenis kortu bulunan ve gençlik merkezi inşaatlarını inceliyoruz. Burası da hakikaten bittiğinde Marmaris'e yakışır bir spor kompleksi olacak. Hemen üst tarafta da futbol sahamız var. Hepsi birleştiğinde inşallah oralarda da yine yürüme pistlerinin olduğu güzel bir futbol sahası projesi yapılacak ve burada da uluslararası birtakım müsabakaların yapılabileceği hale gelecek. Ben öncelikle tabii bütün bunların yapılmasında bizlere sınırsız destek veren Sayın Cumhurbaşkanımıza, Gençlik ve Spor Bakanımıza ve diğer ilgili kurumlara teşekkür ediyorum. Özellikle biz Muğla olarak gençlik ve sporla ilgili yatırımları çok üst düzeyde aldık. Buradan özellikle bakanımıza hassasiyetinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bildiğiniz gibi yeni bir yurdumuz da burada geçen haftalarda gelip incelemiştik bakmıştık hizmete girdi. Marmaris'teki üniversite öğrencilerimizin de bir problemi kalmadı. Hepsi son teknolojiyle yapılmış, modern, doğayla uyumlu güzel tesisler. Marmarisimize hayırlı olsun. ‘’ şeklinde konuşarak, spor kompleksinin 2025 yılının son aylarında tamamlanarak hizmete gireceğinin müjdesini verdi.

whatsapp-gorsel-2024-10-02-saat-18-09-08-97c931eb.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.