Marmaris Cumhur ittifakı seçim sonrası hakkında toplantı yaptı

Marmaris Cumhur ittifakı seçim sonrası hakkında toplantı yaptı

Marmaris Cumhur ittifakı 31 Mart seçimlerinin ardından geçen 5 aylık süreci değerlendirmek için toplandı.

Toplantıda Cumhur İttifakı'nın yaptığı çalışmalar, mevcut belediyenin yapmış olduğu bir takım projelere ettikleri itirazlar ve sebepleri ayrıca gelecekte yapılması planlanan çalışmalardan bahsedildi.

'' Geçtiğimiz dört aylık süre zarfında durum daha da kötüye gitmiştir''

Cumhur ittifakı MHP İlçe Başkanı Onur Ünver ''Bugün burada genel anlamda bir değerlendirme yapmak için bulunuyoruz. Şimdi sizlere bir masal hikayesinden bahsedeceğiz. Bu masal 31 Mart akşamında sona ermiştir. Masalın kahramanı Marmaris Belediye Başkanımızdır 31 Mart öncesinde seçim meydanlarında kazanan Marmaris olacak diyerek bir takım vaatlerde bulunuldu. Geçtiğimiz 4 aylık süre zarfında durum daha da kötüye gitmiştir. Görünen odur ki daha da kötü olacak gibi görünüyor. Belediyemizin borcu omzundaki melekler tarafından ödeneceği vaat edilmiştir. Şimdi buradan soruyoruz dün itibari ile Belediye Başkanımız İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na bir ziyaret gerçekleştirdi malum kamuoyunda da gerekse sosyal medyada paylaşıldı. Bu ziyarette söz verilen borç ödemeleri alındı mı? Yoksa çay kahve içip nasıl masal anlattık diye konuşuldu mu? Belediyemize ait taşınmazların Cumhuriyet Halk Partili kendi belediyenin borçlarını ödemek için satışa çıkarılması konusunda bir önceki meclis toplantısında, Cumhur İttifakı'na mensup 9 kişilik belediye meclis üyelerimiz ret oyu kullanarak bu satışa engel olmaya çalışmışlardır. Kamuoyunu yanlış bilgilendirenlere duyurulur. Tüm Marmaris halkı bilmelidir ki, seçimden önce borçlara kaynak üreteceğiz diyerek örneğin otobüs terminalinin işletilmesi, örneğin yat limanının işletilmesi, Büyükşehir'den alınarak Marmaris Belediyesi'ne verileceği masalını duymuştuk. Ama sonuç itibarıyla bu masalların hiçbiri gerçek olmadı. Marmaris Belediyesi masal anlatmaktan ziyade, seçim boyunca veya seçimden sonra bu borçlara kaynak üretmek yerine en kolay yol olarak Marmaris'in mallarını satmayı tercih etmiştir. Marmaris Belediyemizde çalışan emekçi işçi kardeşlerimizi 6 ayda bir yapılan zam yapılmamıştır ve maaşlar gününde yatmaktadır. Bu da seçim öncesi işçi kardeşlerimize anlatılan masallardan biriydi. Hükümeti büyükşehir olanlar, hükümetin gerçek sahibinin yanına gittiğinde maalesef attığı her adımın resmini paylaşırken Cumhurbaşkanımız ile resim paylaşmaktan kaçınmıştır. Geçtiğimiz günlerde bir kent konseyi seçimi gerçekleştirildi. Yapılan bu seçimde delegasyon oy kullandı ve başkan seçildi. Kent Konseyi bildiğiniz üzere şehrin sorunlarını çözmek için ortak akılla katkı sağlayan bir yapıdır. Kent Konseyi seçimlerinde delegasyonu etkilemek adına Marmaris'in sorunlarını çözmek yerine birtakım ayak oyunları ile delegasyonu etki altına almaya çalıştılar. Bu etki altına almaya çalışanlar yine o masalın kahramanlarıdır. Bizler Cumhur İttifakı, AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi olarak görevimiz Marmaris ve Marmaris'in menfaatlerini her ortamda dile getirmek ve korumaktır'' sözlerini ifade etti.

''Marmaris hepimizin, hiç bir siyasi partinin veya belli bir kesimin değil''

Sözlerine Marmaris Belediye Başkanına eleştirilerde bulunarak başlayan AK Parti ilçe başkanı Ceyhun Gökmen' 'Bir kaç eleştiride bulunmak istiyorum örnek vermek gerekirse Cumhurbaşkanımızı ziyarete geldi sayın Acar Ünlü bu konuda çok mutlu olduk biz kendisini orada görerek. Çünkü kendisi bizim hükümetimiz Büyükşehir belediyesidir biz başka hükümet tanımayız gibi cümleler kuran bir kişiyken olgunluk göstererek Cumhurbaşkanımızı bayramda Okluk 'ta ziyarete geldi bu bizi çok mutlu etti ancak sosyal medyasında dahi paylaşımda bulunmadı, bu bizi gerçekten üzdü. Bu anlamda yapıcı bir adım atmak adına sayın Acar Ünlü 'den sosyal medyasında her şeyi paylaşırken bunu da paylaşmasını rica ediyoruz. Paylaşırsa tabi biz mutlu oluruz bu yapıcı olgun bir adımdır. Tabi bizim gönlümüzden geçen şu vakti zamanında Ahmet Aras Bodrum belediye başkanıyken Torbalı'nın altyapısı yenilendi. Bu nasıl gerçekleşti Hükümet ve belediyenin ortak çabasıyla gerçekleşti. Ahmet Aras, o zamanın bakanı olan Mehmet Ersoy ve Osman Gürün bir protokol imzaladılar ve bu protokol vesilesiyle Torbalı mahallesi hizmete doydu. Aynısının Marmaris'e olmaması için hiç bir sebep yok. Acar Ünlü 'nün yapıcı bir tutum sergilemesi Okluk 'a gelmesi güzel bir adım ve bunun devamının gelmesini bekleriz. Acar Ünlü seçim öncesi çok sert açıklamalar yaptı özellikle seçim öncesi Serkan Yazıcı ile gerçekleştirdikleri yarışmada kampanyada aşırı sert açıklamalarda bulunduğu yapıcı bir tutumu olmadığı için biz kendisine bir adım atmaktan çekiniyoruz. Çünkü Marmaris Hepimizin hiç bir siyasi partinin veya belli bir kesimin değil. Marmaris'in kalkınması hepimiz için çok önemli'' sözlerini ifade etti.

"Çevreci tutumlarıyla devamlı gövde gösterisi yapan arkadaşlara buradan sesleniyorum buradaki ağaçlar CHP belediyesi satınca ağaç olmuyor mu''

Belediye mülklerinin satışına tamamen karşı olduklarını belirten Cumhur ittifakı AK Parti İlçe başkanı Ceyhun Gökmen ''Satılacak olan mallardan bahsediyoruz yani Belediyeye ait mülklerden bahsediyoruz. Beldibi girişinde çok güzel bir parkımız var ismi ''Marmaris parkı'' bu parkın içerisinde çok güzel ağaçlar var çok huzurlu bir yer ama bu park şimdi satışa çıkıyor ve buraya devasa bir bina yapılacak çünkü yüzde elli emsali var ve turizm alanı olarak geçiyor. Ve buradaki ağaçlar tamamen yok olacak. Çevreci tutumlarıyla devamlı gövde gösterisi yapan arkadaşlara buradan sesleniyorum buradaki ağaçlar CHP belediyesi satınca ağaç olmuyor mu? Orada o habitatta yaşayan canlılar, o mahallede oynayan çocukların günahı ne? Bu konuda özellikle bunu belirtmek istiyorum bu ağaçlarla ilgili gerçekten STK'lara sesleniyorum buradan bir tepki göstersinler yani söz konusu çevre belediyesi olunca tepki gösterilmiyor. Ya yaptıkları mobing ile alakalı olabilir ya da insanlara karşı verdikleri korkudan mı bilemiyorum nedense CHP yapınca çevreci arkadaşalrın hiç birinden ses çıkmıyor'' dedi.

Marmaris'e yeni açılacak olan devlet hastanesi ile ilgili de konuşan Ceyhun Gökmen ''Marmaris'e yeni açılacak olan Devlet hastanesi hakkında konuşan Ceyhun Gökmen '' açılış tarihini 30 Ağustos olarak ön görüyoruz. Tabi herhangi bir aksaklık çıkmazsa açılışımızı yapacağız. Bu kadar uzamasının maalesef ki çok sebebi var. Mehmet Oktay döneminde hastanenin yanına yapılan lojmanların balkonlarında birer metrekarelik fazlalıklardan dolayı altı ay ruhsat verilmedi. En sonunda bizim baskılarımız sonucunda altı ayın sonunda ruhsatı alabildik. Akabinde inşaat devam ederken elektrik sorunu yaşadık yaklaşık yedi sekiz ay boyunca elektrik verilmedi. Yine Mehmet Oktay'ın son döneminde Beldibi'ndeki trafodan hastaneye hat çekilmesi gerekiyordu bu hattı ormandan dolaştırmamızı istediler. kaldırımdan geçmesine izin vermediler. Ama yine baskılarımız sonucunda elektrik hattını kaldırımın altından döşendi.'' sözleriyle yeni hastanenin de açılacağı günün müjdesini verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum