Marmaris’te araban mı var derdin var

Marmaris’te araban mı var derdin var

Marmaris’te özel otoparkların 100 liradan başlayıp 600 liraya kadar yükselen ücretleri dudak uçuklattı.

Marmaris’te araçlar için günden güne çığ gibi büyüyen otopark sorunu özel otoparkların bu durumu kullanarak yüksek fiyat uygulamasına sebep oldu. Saatliği neredeyse 100 lirayı bulan otopark ücretleri araç kullanıcılarını epeyce zorlamakta.

Araba ya park yeri aramanın kendisini epeyce zorladığını dile getiren Cemre Ç. ‘’ arabam ile çarşıya inmek resmen bana eziyet gibi geliyor artık. Saatlerce arayıp yer bulamıyorum ve özel otoparkları tercih etmek zorunda kalıyorum. Bir de kapıda fiyatları göremiyoruz şansımıza bahtımızı ne çıkarsa kabul etmek zorunda kalıyoruz’’ dedi.

İşlerini halletmek için çarşıya arabasıyla inen bir vatandaş ‘‘ bazı otoparklar ilk yarım saat ücretsiz diyor ama işimizi halletmek için çarşıya arabayla inmemiz gerektiğinde resmen bize zulüm gibi geliyor. Bazen dakikalarca bazen saatlerce yer arıyoruz ama bulamıyoruz işimiz de acil olduğundan otoparka bırakmak zorunda kalıyoruz ama bu bize fazla pahalıya patlıyor. Geçen hafta çarşıda özel bir otoparkta bir buçuk saate 200 lira ödemek zorunda kaldım. Belediyenin otoparkları daha makul diye biliyorum ama onda da o kadar az yer oluyor ki sabahtan akşama kadar bazı arabalar işgal ediyor oraları da bu duruma biran önce çare getirilmesini istiyoruz’’ sözlerini ifade etti.

Kalabalık bir aileye sahip Ahmet V. ‘’yani benim çarşıya maalesef arabasız inme gibi bir ihtimalim olmuyor. Çocuklar bebek arabaları vs. derken motorla bu şekilde inemiyoruz. Ama yer bulmak da zulüm o yüzden özel otoparklara koyuyoruz ama fiyatlar öyle bir uçmuş ki ne yapsak biz de bilemiyoruz. Evet otoparkçılar da haklı ama bu kadar yüksek fiyatları koymaları tamamen fırsatçılıktan başka bir şey değil. Kendi memleketimizde sığınmacı gibi olduk resmen. Sokağa çıkarken arabamı nereye koyacağım, bir yere yemek içmek için otururken acaba ne kadar ödeyeceğim. Evet Türkiye’nin her yerinde fiyatlar pahalı ama Marmaris artık bir çağ aştı yüksek fiyatlarda. Bu durumun yetkililer tarafından denetlenmesi ve gereğinin yapılması gerekiyor’’ şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum