Marmaris Belediye meclisi 6.kez toplanarak önemli kararlara imza attı

Marmaris Belediyesi'nin 6. Olağan Meclis Toplantısı, bugün yeni Marmaris Belediyesi Hizmet Binası'nda Başkan Acar Ünlü Başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıya Belediye Başkanı Acar Ünlü ve meclis üyeleri katıldı. Başkan Ünlü, Belediye'de yapılan çalışmalar hakkında kısa bir bilgilendirme yapmasının ardından iki oturumdan oluşan toplantının açılışını yaptı.
Belediye Meclis toplantısının ilk oturumunda gündem maddeleri okunarak meclis üyelerinin oylarına sunuldu. Günün en önemli maddelerinden biri olan Marmaris Belediyesine ait taşınmazlardan bazılarının satılmasının planlandığı oylandı. Taşınmazların satışı ile ilgili Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü ''bu taşınmazların satışı ile ilgili aldığımız karar tamamen Belediyemizin çıkarları için gerçekleştireceğiz. Bizlerde mal satma taraftarı değiliz ancak Belediyenin borçlarını ödememek ve hafifletmek için bu kararı aldık. Satmadığımız takdirde bu bizlere belkide 200-300 Milyon zarar yaratabilir. Biz bu adımları Marmaris'in geleceği ve Marmaris'in menfaatleri için atıyoruz'' dedi.
Bir başka madde ise Bozburun yarımadasında bulunan limanda yat yanaşma ücretlerinde değişiklik. Bu maddede, mazot almak için yanaşan Ticari ve özel teknelerin tam boyuna göre alınan günlük bağlama ücretinin iki katı alınması kaldırılıp yerine tek günlük bağlama ücreti ödenmesi getirildi.
Meclis toplantısında halkın isteği üzerine hazırlanan bir başka madde ise; Burunucu Macera parkı ve Hisarönü mesire alanda yaş sınırlaması konusunda değişiklik yapıldı. 0-6 yaş için ücretsiz giriş değiştirilerek 0-12 yaş olarak belirlendi. Ayrıca bu maddeye ek olarak Sanat sokağı stantları için yeni satış izni ücretlendirilmesi 15.000 olarak güncellendi.

Muhabir: Yaren Özdemir

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri