Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı: "Zamlar esnafı zor duruma sokuyor"

Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Ayyıldız, ekonomik sıkıntılardan dolayı esnafın zor zamanlardan geçtiğini belirterek zamların durdurulması çağrısında bulundu. Ayyıldız, "Esnafımız, fiyat söylerken çekiniyor artık," dedi.

Ayyıldız, son zamanlarda yapılan zamlar ve esnafların bu zamlar karşısında yaşadığı sorunlar hakkında yaptığı açıklamada, elektrik, akaryakıt ve temel girdi maliyetlerindeki artışların esnafları ve ekonomiyi zor duruma soktuğunu belirtti. Elektriğe gelen %38 zam ve akaryakıttaki sürekli artışlar gibi etkenlerin esnafların hesap söylemeye çekinmesine neden olduğunu ifade eden Ayyıldız, "Bu zamlar ile enflasyonu düşüremeyiz," dedi.

"temel girdi maliyetleri düşürülmeli"

Ayyıldız, yapılması gerekenin temel girdi maliyetlerinin düşürülmesi ve üretimin arttırılması olduğunu vurguladı. Elektriğe yapılan %38'lik zammın, hizmet sektöründeki maliyetleri otomatik olarak yükselttiğini belirten Ayyıldız, akaryakıta yapılan her kuruşluk zammın taşıma maliyetlerini arttırdığını ve bu durumun doğrudan yiyecek ve içecek ürünlerinin fiyatlarını yükselttiğini söyledi. Bağkur, sigorta ve kira artışlarındaki adaletsizliklerin de esnafın temel giderlerini artırdığını ekleyen Ayyıldız, "Esnafımız müşterisi hesap istediğinde, hesabı söylemeye çekiniyor artık," dedi.

"esnafımız zor durumda"

Devlet büyüklerine ve ekonomiyi yönetenlere seslenen Ayyıldız, esnafın sesini duymalarını istedi. "Zamlar ile bizler baş edemiyoruz," diyen Ayyıldız, temel giderlerin her geçen gün arttığını ve bu durumun fiyatlara yansıdığını belirtti. Yerli ve yabancı müşterilerin eskiden menüye bakmadan sipariş verirken, artık fiyatları inceleyip daha az sipariş verdiğini söyledi.

"turizm esnafı zor durumda"

Ayyıldız, yüksek enflasyon nedeniyle yerli ve yabancı misafirlerin alım gücünün azaldığını ve turizm sektörü esnaflarının para kazanamadığını, istihdam yaratamadığını ve vergisini ödeyemediğini ifade etti. Bu sıkıntılardan kurtulmanın tek yolunun, girdi maliyetlerinin acil olarak düşürülmesi, zamların durdurulması ve üretime destek verilmesi olduğunu vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri