Marmaris'te halı dokumacılığında bir o kaldı

Yaklaşık 45 yıl önce başlayan halıcılık serüveni, Marmaris'te Naim Barbaros tarafından devam ettiriliyor.

Yıllar önce oldukça rağbet gören el dokuması halıcılık, teknoloji ve sanayileşmeye yenik düşse de Şirvan Halıcılık bu geleneği sürdürmekte kararlı.
Marmaris'te evlerin vazgeçilmez eşyalarından olan halı ve kilimlerin en iyi örneklerini sergileyen Şirvan Halı, Kilim Yat Limanı'nda zamana meydan okuyor. Uzun yıllardır burada faaliyet gösteren Şirvan Halı, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmaya devam ediyor. Şirvan Halı, halk dokuma sanatının özgün ürünlerini sunarak, farklı yörelere ait çeşitli kalitedeki halı ve kilimlerle Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanına satış yapıyor.
Satılan ürünlerin çeşitliliği ve kalitesi dışında, Türk kültürünün güzel örneklerini halı ve kilimlere ilmek ilmek işlemesi ayrı bir değer taşıyor. Ayrıca, Şirvan Halı’da sadece halı ve kilim satılmıyor; evinizdeki yıpranmış halı ve kilimlerinizi orijinalliğini kaybetmeden tamir ve tadilatı da yapılmakta. Yeni alınan halının bakım süresi ve dokuma işlemleri hakkında bilgi de alabilirsiniz.
Kayseri, Konya, Milas, Kars ve Afgan halıları, her biri kendine özgü desen, renk ve özellikler taşıyan seçenekler sunuyor. Yıllarını bu işe veren Naim Barbaros, “Biz Marmaris’te halıcılık sektörünün son temsilcileriyiz,” diyerek hislerini paylaşıyor. 45 yılı aşkın süredir halıcılık yapan Barbaros, “Çocukluktan beri bu mesleği yapıyorum. Hem ürün satıyorum hem de dünyanın dört bir yanından Marmaris'e tatile gelen farklı insanlarla tanışıyorum. Burada bir turizm elçisi gibiyiz. Satmış olduğumuz halı ve kilimlerle ülkemizin tanıtımına katkı sağlıyoruz. Sadece yabancı turistler değil, ülkemizin değerli iş insanlarından Rahmi Koç da halılarımızdan almıştır,” dedi.

Haber: Ahmet Yılmaz

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri