Sakin kent Akyaka'da sakinlikten eser kalmadı!

Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesi tarafından 2011 yılının Haziran ayında "Sakin Şehir" ilan edilen Akyaka'da nüfus adeta patladı. Sakinliğin yerini insan seli ve uzun trafik kuyruğu aldı.

Akyaka kendi rekorunu kırmaya devam ediyor. Son bir kaç gün içinde gerek konaklamak için gerekse günü birlik Akyaka’ya gelenlerin sayısı neredeyse 100 bini buldu.

Okulların kapanması ve uzun bayram tatili ile birlikte vatandaşlar en iyi tatili geçirmenin hayali ile farklı bölgelere gittiler

Son yıllarda en gözde tatil beldeleri arasında yer alan Akyaka bu bayramda da tatilini geçirmek isteyenlerin akınına uğradı.


Sakin şehir ünvanı olan Akyaka bu özelliğini bayramlar da kaybediyor. Blr yandan insan seli, diğer yandan uzun kuyruklara ulaşan trafik adeta yoğun bir keşmekeşliğe yol açtı. Akyaka'da sahile inen yola jandarma trafiği kesti. Vatandaşlar Akyaka’nın tüm sokaklarını araçlarla doldurdular.

Uzun bayram tatili esnafı memnun ederken, Akyaka sakinleri , "Bir an önce bayramın sona erip eski sakin haline dönmesini dört gözle bekliyoruz" dediler.

Dokuz günlük bayram tatiline en çok esnaf sevindi. Plajlar yakın bölgeler den günü birlik gelenlerin yanı sıra bayram tatilini Akyaka'da geçirmek isteyenler ile birleşince yoğun kalabalık esnafı memnun etti. Restoranlar, kafeler, lokantalar, plajlar, azmak nehir turları ile gezi tekneleri de adeta doldu taştı.

Denizi güneşi doğası ve ünlü azmak nehri ile son yıllarda popülerliği iyice artan Akyaka'nın doğal nüfus oranının da arttığı görüldü.

Akyaka’ya gelenler ise, daha çok doğasına masmavi denizi kumsalı güneşi ve azmak nehri ile bütünleşen güzellikleri için Akyaka'yı tercih ediyorlar.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri