Bu yıl 14 Şubat'ta sevgilinize 7 Ağaç Ormanları Programı’ndan fidan hediye ederek geleceğe umut olabilirsiniz.
7 Şubat 2025, İstanbul
Sevgililer Günü, duygularınızı ifade etmenin ve kalıcı anılar yaratmanın en özel zamanı. 35 yıldır “Doğa ve Kültürle Varız” diyerek doğayı ve kültürel mirası koruyan ÇEKÜL Vakfı, bu özel günde anlamlı bir hediye alternatifi sunuyor. 7 Ağaç Ormanları Programı kapsamında sevdikleriniz adına dikeceğiniz fidanlar, tıpkı sevginiz gibi kök salacak, büyüyecek ve geleceğe nefes olacak.
Kişiselleştirilmiş hediye kartları
Sevgililer Günü’nde klasik hediyeler yerine, özel bir notla anlam katacağınız fidan bağışı yapabilirsiniz. ÇEKÜL Vakfı, bağışçılara özel tasarlanmış hediye kartları sunarak bu anlamlı hediyeyi unutulmaz bir anıya dönüştürüyor.
Neden 7 Ağaç
7 Ağaç, bir insanın bir yıl boyunca tükettiği doğal kaynakları temsil ediyor. ÇEKÜL Vakfı’nın 7 Ağaç Ormanları Programı, her yıl doğaya kazandırılması gereken ağaçları yeniden toprakla buluşturarak ekolojik dengeyi koruma amacını taşıyor. Tüketimin ve çevresel baskının her geçen gün arttığı dünyamızda, bu program sayesinde doğaya daha fazla katkı sağlamak mümkün.
ÇEKÜL Vakfının 1992 yılında başlattığı ağaçlandırma programı kapsamında ilk fidanlar artık yetişkin birer ağaç oldu. Türkiye’nin farklı bölgelerinde 70’ten fazla sahada 4 milyondan fazla fidan, doğaseverlerin desteğiyle toprakla buluştu. ÇEKÜL 7 Ağaç Ormanları, 1 milyonu aşan doğaseverin desteğiyle büyümeye devam ediyor. Bireyler ve kurumlar, özel günlerde sevdikleri ve müşterileri adına fidan bağışında bulunuyor.
Bu Sevgililer Günü’nde siz de aşkınızı doğayla buluşturun, geleceğe yeşil bir miras bırakın!
ÇEKÜL Hakkında
ÇEKÜL (Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı) ülkemizin doğal ve kültürel varlıklarını korumak amacıyla 1990 yılında Prof. Dr. Metin Sözen öncülüğünde kuruldu.
Kuruluşundan bu yana doğa-kültür-insan arasındaki yaşamsal uyumun savunucusu oldu. ÇEKÜL, “Doğa ve Kültürle Varız” sloganıyla hayata geçirdiği proje ve programlarla, en küçük yerleşmeden ülke bütününe açılan bir koruma yaklaşımı benimsedi.
Kültürel dokunun korunarak geleceğe aktarılması için koruma amaçlı kent planları hazırlanmasını, tarihi mahallelerin, geleneksel çarşıların korunmasını, sivil mimari örneklerinin restore edilerek yeni işlevler kazanmasını, kent meydanlarının yeniden canlanmasını, kent müzeleri ve arşivlerinin kurulmasını sağladı.
Ülkenin dört bir köşesindeki küçüklü büyüklü kentte koruma hareketini, koruma seferberliğine dönüştürerek tarihi dokunun çağdaş kentle ilişkilendirilmesine, kentlere kültür ve doğa öncelikli bir gelecek vizyonu kazandırılmasına öncülük etti.
Doğal doku kaybolmaya başladığında insanın yaşam alanının tükendiği, kültürel mirasını yitirmeye başladığı bilinciyle hareket ederek toprağı, yeşili korumak ve çoğaltmak için İstanbul’da başladığı ağaçlandırma çalışmalarını Anadolu’nun her karışına yaydı.
ÇEKÜL, Anadolu kentlerindeki yerel yöneticilerin, üniversitelerin, sivil toplum kuruluşlarının, girişimcilerin ve halkın; kentlerinin benzersiz doğal ve kültürel birikiminin farkına varması, bu değerli birikime sahip çıkması için yol göstermeye devam ediyor.
Anadolu kentlerinde bıraktığı kalıcı izlerle her zaman danışılan, yol gösteren, güvenilen; gönüllü temsilcileri ve uzman kadrolarıyla doğal ve kültürel mirasın korunması taleplerine yetişmeye çalışan bir sivil toplum kuruluşu.