USTA GAZETECİ CEMAL KÖYÜK’DEN ÖĞRENCİLERE EĞİTİM

Türkiye’nin sayılı ödüllü foto muhabirlerinden ve DHA’dan emekli Cemal Köyük, gazetecilik ve fotoğraf konusunda deneyimlerini paylaştığı öğretim görevlileri ve öğrencilerle buluştu.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde okuyan öğrencilere korona virüs salgını döneminde internet üzerinden gazetecilik deneyimleri ve birikimleri konusunda anlatımlarda bulunan Türkiye’nin sayılı ödüllü foto muhabirlerinden ve DHA’dan emekli Cemal Köyük, bu sefer öğrencilerle yüz yüze bir araya geldi. Dünya’nın en sakin şehri unvanı alan Ula’da öğrencilerle bir araya gelen Höyük’e Ula Ali Koçman Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı Öğretim Görevlisi Bahar BALCI AYDOĞAN’da eşlik etti.Öğretim Görevlisi Aydoğan’ın organize ettiği buluşmada; gün boyu tarihi ev, konak ve sokaklar gezilerek fotoğraflar çekildi. Yerinde uygulamalı ders niteliğinde eğlenceli ve bilgilendirici bir etkinliğe katılmanın keyfini çıkardılar.

Etkinlik hakkında ve duygularını dile getiren usta gazeteci Cemal Köyük, “ Gezi boyunca yanıma gelen öğrenciler hem meslek hemde de fotoğraf konusunda sık sorular sordular. Ben de elimden geldiğince onlara mesleki bilgileri ve gazetecilik anılarımı anlattım. Fotoğraf konusunda da bilgiler verdim. Öğrencilerin heyecanı gerçekten görülmeye değerdi. Çektikleri fotoğrafları gelip bana gösteriyorlar, nasıl olmuş hocam diyorlardı. Ben de onlara çekim konularında detaylı bilgiler verdim. Her biri adeta foto muhabiri gibiydi. Aralarından meraklı olanlar vardı. İlerde iyi fotoğrafçılar çıkacak gibi görünüyor. Birikimlerinizi gelecek nesillere aktarmak kadar güzel bir duygu yok” dedi.

Fotoğraflarını çeken ve tarihi eserler hakkında bilgi alan öğrenciler, Ula Belediye Başkanlığı önünde toplandı. Ula Belediye Başkanı Özay TÜRKLER, kısa süre içinde açılacak gençlik merkezi hakkında bilgi vererek şunları söyledi. “ Sizin için yaptığımız gençlik merkezini mutlaka gidin faydalanın değerlendirin. Okuldan artan zamanınızı en iyi şekilde bu merkezde kullanın. Ne zaman neye ihtiyacınız olursa bana söyleyin. Ben sizin yanınızdayım”. Ardından öğrencilerle tanışan Başkan Türkler öğrencilere kendi elleri ile meyve suyu ve bisküvi ikram etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri