2024'ün ilk dokuz ayında Marmaris'te neler oldu?

Yaren Özdemir

-31 Aralık 2023 tarihinde İsa Çifçi kayboldu ve arama çalışmaları dokuz aydır devam ediyor.

-Marmaris’in ilk bal ormanı yapıldı.

Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri tarafından başlatılan dikim yapılacak alanda çukurlar açıldı ve vatandaşın dikmesi için hazır konuma getirildi. 20 bin metrekarelik alana akasya, keçiboynuzu, biberiye ve lavanta olmak üzere toplamda 5 bin fidan yaklaşık 400 kişi tarafından toprakla buluşturuldu.

-MIYC 15. Kış trofesi 5 ayakta gerçekleşti.

Marmaris Uluslararası Yat Spor Kulübü tarafından düzenlenen ve 5 ayaktan oluşan MIYC Kış Trofesi, bu yıl 15. kez yelkenleri rüzgârla doldurdu.

-Marmaris Kom binlerce kaçak alkol yakaladı

Muğla İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı Marmaris KOM Büro ekipleri kaçakçılık ile mücadele dâhilinde operasyonlarda ekipler 6bin 389 litrelik bandrolsüz alkollü içecek yakaladı, 1 kişi hakkında adli işlem yapıldı.

-Yerel seçim heyecanı alevlendi.

Yerel seçim heyecanı hızla artarken partilerden adaylıklarını açıklayan ilk isim İYİ Parti’den Ali Acar olurken ikinci isim AK Parti Marmaris Belediye Başkan Adayı Serkan Yazıcı üçüncü isim i CHP’den Acar Ünlü, dördüncü isim bağımsız aday Metin Güldüz, TİP adayı Tanla Söylemez, Zafer Partisi adayı ise Deniz Çelik oldu.

-Amos Antik ketinde yapılan kazılarda keşifler heyecan uyandırdı.

Marmaris’in kültürel mirası Amos Antik Kenti’nde devam eden kazı çalışmaları sonucunda yeni bir keşif daha yapıldı. Kentte yapılan kazı çalışmaları sonucunda 10 adet amfora bulundu.

-Marmaris’in ilk kadın Başsavcısı Fatmagül Yörük göreve başladı.

Hakimler Savcılar Kararnamesi ile İstanbul Anadolu Adliyesinden Marmaris Başsavcısı olarak atanan Fatmagül Yörük göreve başlamasının ardından, basın mensupları ile bir araya gelerek tanışma toplantısı gerçekleştirdi.

-35 yaşındaki kadın kaldığı otel odasında ölü bulundu

Armutalan Mahallesi’ndeki bir apart otelde temizlik görevlisi olarak günübirlik işlere gittiği öğrenilen Gülnare Dober’ın Apart odasının kapısı açılarak içeri girildiğinde genç kadının cansız bedenine ulaşıldı.

-Bisikletin enleri ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Bisiklet Federasyonu Muğla İl temsilciliği tarafından organize edilen ve bu yıl 2. si yapılan ‘Bisikletin enleri’ ödül töreni Marmaris’te düzenlenen programla gerçekleşti.

-Hisarönünde Tahsin Cem Efe için hatıra ormanı oluşturtuldu

6 Şubat deprem felaketinde hayatını kaybeden Marmarisli genç rehber Tahsin Cem Efe için hazırlanan hatıra ormanında binlerce fidan dikildi.

-CHP Marmaris seçim ofisi açıldı

31 Mart mahalli ve yerel seçimleri çalışmaları dahilinde Cumhuriyet Halk Partisi Marmaris seçim ofisi Büyükşehir Başkan Adayı Ahmet Aras, Marmaris Başkan adayı Acar Ünlü ve CHP' li milletvekilleri, partililer ve çok sayıda vatandaş katılımı ile açıldı.

-Bakan Ersoy Marmaris’te turizmcilerle bir araya geldi

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Turizm Sektörü Ve Sivil Toplum Kuruluşları Buluşması ve bir dizi ziyaretleri kapsamında Marmaris’e geldi.

-Yaşadığı minibüste ölü bulunan adamın cenazesi adli tıp kurumuna sevk edildi.

Siteler Mahallesinde bulunan bir araç parkındaki minibüste yaşayan 1946 doğumlu Feridun T. isimli vatandaş ölü bulundu.

-Marmaris’e deniz dibi temizleme gemileri geldi

Marmaris ve Fethiye'nin körfezlerini temizleyecek gemilerden ilki Marmaris Limanı'na yanaştı.

-Eski Marmaris belediye binasının inşaatına ihale şartlarındaki tutarsızlıklar sebebiyle mühür vuruldu.

-Armutalan ve Beldibi yol çalışması yapıldı

-Marmaris AK Parti belediye başkan adayı Serkan Yazıcı seçim çalışmalarına ara verip gazeteciler ve sosyal medya fenomenleri ile birlikte İçmeler mahallesi tepesinde off road ralli yaptı.

-Marmaris’te yanan alanlara bina değil fidanlar dikiliyor.

İçmeler mahallesinde 21 Mart Ormancılık günü sebebiyle bugün öğrenciler, ormancılar, resmi kurum ve kuruluşlar , STKlar oluşan bin kişinin üzerindeki vatandaş, binlerce defne, keçiboynuzu, selvi ve fıstıkçamı fidanlarını toprak ile buluşturdu.

-Ege rallisi Marmaris’ten start aldı

Yaklaşık 64 yarış aracın ve 20 klasik otomobilin yer aldığı Ege Rallisi Atatürk Meydan’ında start aldı.

-Gençlik ve spor bakanı Marmaris’e geldi.

Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Marmaris ‘e gelerek bakanlığa ait spor tesislerini inceleyerek, yapılması planlanan projeleri değerlendirdi.

-İYİ Parti genel Başkanı Meral Akşener Marmaris’i ziyaret etti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 31 Mart Yerel Seçimlerine günler kala bir dizi ziyaret programı için Muğla’ya geldi. Akşener, Dalaman, Ortaca, Köyceğiz ilçelerinin ardından Marmaris’te iftar programına katıldı.

-CHP Genel Başkanı Özgür Özel Marmaris’i ziyaret etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Marmaris’te düzenlenen mitinge katıldı.

-Yeni Marmaris Belediye binası açılışı yapıldı

-Marmaris’te yerel seçimlerde 73,444 kişi oy kullandı

-Marmaris’in yeni belediye başkanı Acar Ünlü oldu

Marmaris Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partisi adayı Acar Ünlü oldu.

-Marmaris’te bir inşaatta kaza meydana geldi. Kazada bir kişi yaralanırken bir kişi hayatını kaybetti.

-Türkiye kulüplerarası Salsa yarışması Marmaris’te yapıldı.

-Marmaris’e 11 kilometre mesafedeki İçmeler Mahallesi açıklarında Poseion Mms isimli korsan teknesi su alarak yarısına kadar battı.

-TCG Nusret Mayın Gemisi Marmaris’te ziyarete açıldı.

-‘’Orman Benim’’ projesi Marmaris’te öğrencilerle buluştu

Orman yangınlarını önleme bilincinin oluşturulması amacıyla ‘’ Orman Benim’’ projesi etkinliği Beldibi Sıtkı Zaralı Ortaokulu öğrencileri ile oyunlar ve yarışmalarla gerçekleşti.

-Marmaris’te fuhuş şebekesi çökertildi

Muğla il emniyet müdürlüğüne bağlı Asayiş Şube ekipleri Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı ile operasyon düğmesine basarak 4 Mayıs’ta 20 ekiple 15 farklı adrese operasyon düzenledi.

-DENİZKURDU 2 2024 tatbikatı Deniz Kuvvetleri Komutanlığının 2024 harekât eğitim faaliyetleri kapsamında 07-18 Mayıs 2024 tarihleri arasında Marmaris Aksaz deniz üssünde gerçekleşiyor.

-Marmaris'e dev kurvaziyer gemisi geldi

İngiliz yolcuları Akdeniz ve Ege turuna çıkaracak olan "Marella Discovery" isimli kruvaziyer” 2 Bin İngiliz Yolcusu ve 1000 personeli ile Marmaris Limanına geldi.

-Marmaris Armutalan mahallesinde aylık olarak kiraya verilen aynı zamanda da personel lojmanı olarak kullanılan bir apartta sebebi belli olmayan yangın çıktı.

-Marmaris Merkez Camii İmamı Yabancı Turistlere Kur’an-ı Kerim Hediye etti.

-üç gün süren Uluslararası Arena AquaChallenge yüzme şampiyonaları Marmaris’te yapıldı.

-İçmeler Mahallesinde iki rakip dövmeci arasında çıkan kavga sonrası, tüfekle dükkan basılması güvenlik kameralarına yansıdı. İki kişinin yaralandığı saldırıda saldırgan şahıs cezaevine gönderildi.

-Marmaris-Datça karayoluna yakın bulunan İnbükü Koyunda orman yangını meydana geldi. Marmaris Orman işletme ekiplerinin hızlı müdahalesi ile kısa sürede kontrol altına alınan yangında 1 hektar alan zarar gördü.

-CHP Marmaris kadın kolları başkanı Sevgi Özer Çevik görevine başladı.

-İçmeler Kızılbük mevkiinde bulunan özellikle çevreciler tarafından sürekli dava edilen Kızılbük GYO Thermal Wellness otel inşaatı, Marmaris Belediyesi tarafından mühürlendi.

-İçmeler’de bulunan bir otelde çıkan baca yangınına itfaiye ekipleri hızlıca müdahale ederek kontrol altına alındı.

-İsa Çifçi dosyası cinayet büroya devroldu

30 Aralık 2023 tarihinde yakınlarıyla çıntar mantarı toplamak için çıktığı Balan dağında kaybolan 65 yaşındaki İsa Çifçi’nin altı aydır arama çalışmaları devam ederken dosyaya Muğla il emniyet müdürlüğüne bağlı cinayet büro amirliği ekipleri el attı.

-Bördübet Gölge Koyu'nda çıkan yangının çıkış sebebi olarak ilk belirlemeler mangal ateşi olduğu yönünde. Bölgede kamp yapan karavancılar yönünde iddialar üzerine jandarma ekipleri bölgeden çıktığı görülen bir karavanın içindekileri gözaltına aldılar.

-Marmaris Saman İskelesi ihalesi yapıldı

-Hisarönü Mahallesi Bördübet mevkiinde orman yangını çıktı. Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı ekipleri hızlıca harekete geçerek kısa süre içerisinde söndürüldü.

-Marmaris İçmeler açıklarında ahşap bir gezi teknesinde yangın çıktı. Kısa sürede tüm tekneyi saran alevlerden yolcular ve mürettebat denize atlayarak kurtulurken, adeta can pazarı yaşandı.

-Marmaris SAR ’dan 3 ve Bodrum SAR’dan 1 profesyonel arama kurtarmacı sadece dünyanın en iyi arama kurtarmacılarının ulaşabileceği prestijli bir rütbeye yükselerek büyük bir başarı elde ettiler.

-Marmaris ilçe merkezi Sevgi yolunda bulunan bir pasajda yangın meydana geldi.

-Marmaris'in Yeşilbelde bölgesinde bulunan çöplükte yangın meydana geldi.

-Marmaris'te ayı yavrusu görüldü

Marmaris’te arkadaşları tarafından zorbalığa uğrayan 14 yaşındaki kız çocuğunun Sosyal Meyda’daki görüntülerinin yayılması ve şikayeti üzerine Emniyet ekipleri harakete geçti.

-Marmaris Kent Konseyi’nin yeni başkanı 91 oy ile Hakan Öner oldu.

-Marmaris'in Siteler Mahallesi Turban Üstü mevkiinde enerji nakil hattından kaynaklanan yangın kısa süre içerisinde söndürüldü.

-Marmaris'te Doğa yürüyüşünde kaybolan çocuğu Jandarma buldu

-Marmaris’in tanınmış avukatlarından Esin Yamaç ikamet ettiği evinde kendisini bilinmeyen bir sebeple silahla vurarak yaşamına son verdi.

-Kıyı Ege Belediyeler birliği toplantısı ve yangınlarla mücadele toplantısı Marmaris'te gerçekleşti

-Cumhurbaşkanı Erdoğan Cuma namazını Marmaris Millet camiinde kıldı

-17 Ağustos'ta kaldığı otelden çıkarak bir daha dönmeyen Rus turist Natalya Somova için en son görülen yer olan 11 kilometrelik Karya yolunda başlayan arama çalışmaları sonucunda 31Ağustos’ta önce cep telefonu sonra cansız bedeni bulundu.

-Muğla'nın Marmaris ilçesinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 5 yıldızlı otelden dönüştürülen ve Türkiye'nin en donanımlı KYK yurdu olarak nitelendirilen öğrenci yurdu, 20 Eylül'den itibaren kapılarını öğrencilere açıyor.

-Marmaris belediye spor kulübü başkanı Hasan Yaylalı’nın istifa etmesinin ardından yerine Erdem Karaosmanoğlu getirildi.

-6-15 tarihleri arasında Marmaris şehir stadyumunda 16-25 yaş arası gençlerin yer aldığı iki etap tan oluşan Ampute Futbol gelişim Kampı yapıldı.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.