Bördübet yangınında 3 şüpheli gözaltında

Bördübet yangınında 3 şüpheli gözaltında

Bugün Bördübet Gölge Koyu'nda çıkan yangının çıkış sebebi olarak ilk belirlemeler mangal ateşi olduğu yönünde. Bölgede kamp yapan karavancılar yönünde iddialar üzerine jandarma ekipleri bölgeden çıktığı görülen bir karavanın içindekileri gözaltına aldılar

Hisarönü Mahallesi Bördübet Gölge Koyu mevkiindeki ormanlık alanda çıkan yangın, ekiplerin havadan ve karadan yoğun müdahalesiyle söndürüldü. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

5 hektarlık alan zarar gördü

Muğla İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince olay yerinde yapılan incelemelerde, yangında 5 hektarlık alanın zarar gördüğü tespit edildi. Yangına neden oldukları iddiasıyla bölgede karavanla tatil yapan 3 kişi jandarma ekiplerince gözaltına alındı.

Mangal ateşi şüphesi

Şüphelilerin, bölgede yaktıkları mangal ateşiyle yangına neden oldukları düşünülüyor. Olayla ilgili olarak P.S. (39), U.S. (47) ve H.S. (43) isimli şüphelilerin, nöbetçi cumhuriyet savcısının talimatı ile taksirle orman yangınına neden olma iddiasıyla gözaltına alındığı ve ifade işlemlerinin Marmaris İlçe Jandarma Komutanlığında sürdüğü bildirildi.

Soruşturma devam ediyor

Yangının çıkış sebebine dair detaylı incelemeler sürerken, jandarma ekipleri olayla ilgili soruşturmayı derinleştiriyor. Yangının kontrol altına alınmasının ardından bölgede soğutma çalışmaları da devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum