Marmaris belediye başkanı Acar Ünlü'den mülk satışlarına dair açıklama

Marmaris belediye başkanı Acar Ünlü'den mülk satışlarına dair açıklama

Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, dün gerçekleştirilen 6. Olağan Meclis Toplantısı'nda yedi taşınmaz mülkün satışına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Marmarishaber.net olarak Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü ile yaptığımız röportajda, belediyenin satışa çıkaracağı mülkler hakkında önemli açıklamalarda bulunuldu. Başkan Ünlü, satış kararının arkasındaki sebepler ve süreç hakkında detaylı bilgi verdi.

Ünlü, satışın henüz gerçekleşmediğini, sadece izinlerin alındığını ve uzmanlar tarafından değerlendirmenin ardından ihaleye çıkılacağını belirtti.

ekonomik kaynağa ihtiyaç var

Başkan Ünlü, bazı taşınmaz mülklerin satışına neden ihtiyaç duyulduğunu şu sözlerle açıkladı: “Belediyenin ekonomik kaynağa ihtiyacı var. Bu nedenle, kupon mülklerimizi koruma adına bazı mülkleri elden çıkarma yöntemine gidiyoruz. Kiralamadan elde edeceğimiz kaynak, borçlarımızı veya hizmet akışını sürdürebilmemiz için yeterli değil. O yüzden Belediye Meclisimizden satış izni aldık.”

hacizleri önlemek için adım attık

Ünlü, satışa çıkarılan mülkler üzerindeki haciz söylentilerine de açıklık getirdi: “Bu satışların iznini almazsak, belediye borçlarını ödeyemediği için haciz işlemleri başlatılacak. Hacizleri önlemek ve daha masrafsız bir çözüm bulmak amacıyla bu yönteme başvurduk. Belediyemizin ekonomik olarak yeniden güçlenmesi için çalışıyoruz. Bazı mülklerin üzerinde zaten haciz var. Bu durumu çözmek için nakit akışımızı sağlıklı hale getirmek zorundayız.”

vatandaşlara güvence: "geçmişten ders aldık"

İçmeler’deki prestijli projelerle ilgili satın alacak kişilerin belli olduğu iddialarına yanıt veren Başkan Ünlü, "Kimmiş o kişiler ben de merak ettim. Vatandaşlarımızın içi rahat olsun biz geçmişten ders aldık. Amacımız kimseye bir şey aktarmak değil. Geçmişte yapılan hataların tekrarlanmaması gerektiğini hep ifade ettik ve etmeye devam ediyoruz. Bu söylemin sadece bir dedikodu olduğunu söyleyebilirim," dedi.

şeffaf ve adil satış süreci

Ünlü, satışların şeffaf ve adil bir şekilde yapılacağını vurguladı: “Satışa çıkardığımız mülklerin iznini aldık ve planlamasını yapacağız. Burada önemli olan Marmaris’in menfaatine kim bir lira fazla veriyorsa, ihaleye girip alacak. Yanlış yapmayacağız. Vatandaşlarımızın içi rahat olsun.” dedi. Satış sürecinin detaylarına da değinen Ünlü, “Satışa çıkardığımız mülklerin değer tespiti, lisanslı firmalar tarafından yapılacak. Bu yerlerin fiyatlarını belirlerken, uzman kişilere danışacağız ve adil bir değerleme süreci yürüteceğiz. Böylece kimseye haksızlık yapılmayacak,” dedi.

belediyenin geleceği için çalışmalar sürüyor

Ünlü, belediyenin borçlarını kendilerinin yapmadığını, mevcut borçların nedenini ve gerçekliğini incelediklerini belirterek, “Marmaris Belediyesi'nin bunların üstesinden gelecek gücü var. Hizmet edebilmemiz için belediyemizde para olması gerekiyor. Vatandaşımıza hizmet etmek istiyoruz. Biz güçlü bir belediye bırakacağız. Bizden sonra gelen arkadaşlarımız da Marmaris halkına iyi hizmetler yapacaklar. Hep söylediğimiz gibi, çocuklarımıza daha güzel bir Marmaris bırakmak için çalışıyoruz,” ifadelerini kullandı.

whatsapp-gorsel-2024-07-02-saat-15-11-56-368f3772.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.