Marmaris Bördübet yangını şüphelileri serbest bırakıldı

Marmaris Bördübet yangını şüphelileri serbest bırakıldı

Karavanları ile yangın çıkan bölgeden uzaklaşırken Jandarma ekipleri tarafından önce gözaltına alınıp sonra adliyeye sevk edilen üç şüpheli çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakıldı.

Bördübet mevkiinde dün saat 16.40’da çıkan orman yangının çıkış sebebi ile ilgili oldukları düşünülen ve Karavanları ile yangın çıkan bölgeden uzaklaşırken Jandarma ekipleri tarafından önce gözaltına alınıp sonra adliyeye sevk edilen üç şüpheli çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakıldı.

Hisarönü Mahallesi Bördübet Gölge Koyu mevkiinde 30 Haziran 2024 tarihinde saat 16.40 civarında çıkan ve yoğun hava müdahalesi sonucu söndürülen yangında 5 hektar ormanlık alan yanarak kül olmuştu. Muğla İl Jandarma Komutanlığı ve Marmaris ilçe Jandarma komutanlığı ekiplerince olay yerinde yapılan incelemelerde insan kaynaklı çıktığı ön görülen yangında , bölgede karavanla tatil yapan biri kadın P.S. (39), U.S. (47) ve H.S. (43) isimli 3 kişi jandarma ekiplerince gözaltına alınmış ve işlemlerinin tamamlanmasının ardından bu sabah çıkarıldıkları Marmaris adliyesinde savcı ifadelerinin ardından tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edilmişti. Denizli’den karavanla kamp yapmak için bölgeye geldiklerini, orman gönüllüsü olduklarını , kamp yaptıkları alandan ayrılırken dumanı görerek ihbarda bulundukları yönünde ifade veren şahıslar, çıkarıldıkları Sulh Ceza hakimliğince serbest bırakıldılar.

Marmaris Cumhuriyet Baş Savcılığı tarafından yürütülen yangının çıkış sebebine dair detaylı incelemeler sürerken, jandarma ekipleri olayla ilgili soruşturmayı geniş çaplı olarak devam ettiriyor.

whatsapp-gorsel-2024-07-01-saat-12-04-10-867f8937.jpg

photo1719819205.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.