Marmaris'te 15 Temmuz Demokrasi şehitlerini anma  yemeği düzenlendi

Marmaris'te 15 Temmuz Demokrasi şehitlerini anma yemeği düzenlendi

15 Temmuz 2016 yılında Fethullahçı Terör Örgütü tarafından yapılan darbe girişiminde şehit olanlar ve gaziler için Marmaris’te anma ve saygı yemeği düzenlendi.

Muğla Valiliği himayesinde Marmaris Kaymakamlığı koordinesinde Marmaris Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından düzenlenen yemeğe Marmaris’te şehit olan polis memuru Nedip Cengiz Eker’in annesi Bahar Güzel Eker ve babası Nihat Eker , Ankara Gölbaşı’nda şehit olan PÖH komiser Gülşah Güler’in abisi Reşit Güler ve yengesi katılım sağlarken, 15 Temmuz gazileri ile Marmaris’te yaşayan gaziler de katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından başlayan Pineta Delux Hotel’de gerçekleşen programa, Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya, Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü,Aksaz garnizon komutanı Tuğamiral Neslim Eski, Harp Filo Komutanı Tuğamiral Hüseyin Tığlı,İlçe jandarma komutanı Yarbay Murat Çam, İlçe Emniyet Müdürü Emre Alay,Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı mütevelli heyeti başkanı Hayat Yaraş ve mütevelli heyeti,İlçe Milli Eğitim müdürü Serap Aksel, ilçe Sağlık Müdürü İmran İnce, İlçe Müftüsü Dr. Yunus Acar, Marmaris Barolar birliği temsilcisi Buğra Yavuz, İlçe mal müdürü Nalan Çalışkan, Gaziler ve şehit yakınları katılım sağladı.

img-2305-001.jpeg

Konuşmasının başında bugün meydana gelen gezi teknesi yangını ile ilgili bilgi veren Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya " Gemi yanması olayına yaşadığımız için bazı aksaklıklar yaşandı ve ev sahibi olduğumuz programa geç katıldık. Öncelikle, sahil güvenliğimizin çalışmalarıyla liman başkanlığımızın yangın söndürme faaliyetleri sonucunda 102 kişi denizden sağ salim kurtarıldı, bu bizim için sevindirici bir haber. 96 misafirimiz ve 6 personelimiz şu anda hastanelerimizde tedavi görüyor. Bu coğrafyanın güzelliklerini sevinç ve hüzünle beraber yaşıyoruz. Şehrimizin dinamikleri, gelen misafirlerin ihtiyaçlarını hızlı bir şekilde karşıladı. Zira, denizdeyken birçok eşyalarını orada bıraktılar. Kamu kurum ve kuruluşlarımız, vatandaşlarımızla birlikte onların ihtiyaçlarını karşıladı. Marmaris Kızılay'ına, Marmaris Kaymakamlığı'na ve Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı’nın duyarlılıkları için teşekkür ediyorum. Ekibimizin yarısı sahada çalışmaya devam ediyor. Bugün burada bulunamayan güvenlik komutanlığımızın da görevlerine sonradan devam edeceklerini belirtmek isterim. Ayrıca, vakıf mütevelli heyetimizin üyelerine de teşekkür ediyorum"sözlerini ifade etti.


“O gece, milletimiz hainlere karşı omuz omuza durarak demokrasimize sahip çıkmıştır”


Günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yapan Kaymakam Nurullah kaya 15 Temmuz tarihin en büyük terör saldırısıdır diyerek başladığı sözlerine "15 Temmuz 2016 gecesi, vatanın bütünlüğüne, milletin istiklaline, şanlı bayrağımıza yönelik hain darbe girişimini tarihi bir şahlanışla bertaraf eden aziz milletimizin ferdi olmaktan gurur duyuyorum. Şehitlerimizin manevi huzurunda saygı ile eğiliyorum. 15 Temmuz, Türk milletinin karşılaştığı en kanlı terör saldırısıdır. O gece, milletimiz hainlere karşı omuz omuza durarak demokrasimize sahip çıkmanın önemini göstermiştir. Bu tarih, Türk milletinin cesaretiyle yazılan destansı bir direniş hikayesidir.Bu güzel buluşmada emeği geçen değerli personelimize, mütevelli heyetimize ve katılarak bizleri onurlandıran herkese teşekkür ediyorum. 15 Temmuz'da FETÖ tarafından Cumhurbaşkanımıza ve milli iradeye yapılan suikast girişiminde hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ayrıca, tüm gazilerimize ve demokrasi şehitlerimize minnettarım. Hoş geldiniz,şeref verdiniz" şeklinde devam etti.

img-2307-002.jpeg

img-2304-001.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.