Marmaris'te denize akan sular nereden geliyor?

Marmaris'te denize akan sular nereden geliyor?

Sabah saatlerinde bir vatandaş, İçmeler ‘de bir otelin önünden denize girmek istediği sırada otelin önünde bulunan dere yatağından lağım suyu aktığını ve bu suyun dorudan denize indiğini iddia etti.

Özellikle yaz sezonunun başlamasıyla artan nüfusun yanı sıra, kapalı otellerin açılmasıyla birlikte yeme içme sektöründe olduğu gibi konaklama sektöründe de bir yoğunluk başladı. Peki, bu otellerin ve işletmelerin giderleri nereye gidiyor. En son 2011 yılında yapılan altyapı çalışmalarıyla Uzunyalı, Kordon caddesi ve Yat limanında bakımlar gerçekleştirildi ancak 13 yılıdır ne Muğla Büyükşehir Belediyesi ne de Marmaris Belediyesi tarafından büyük bir çalışma bilgisi edinilemedi.

‘‘ Lağım suyu direk denize akıyor’’


İsmini vermek istemeyen vatandaş ‘‘merkez denizinin kirli olduğunu düşündüğüm için İçmeler xxx otelin önünden denize gireyim dedim ama orasının daha kötün bir halde olduğunu gördüm. XX Otel’in içinden gelen bir su olduğunu gördüm. Lağım suyu olduğunu düşünüyorum çünkü hem koyu renk hem de çok kötü kokuyor. Bu lağım dere yatağından komple denize akıyor. Onlarca turist burada yüzmeye devam ediyor ve buranın biran önce incelenmesi gerekiyor’’ sözlerinin ardından “ hasta olmak istemiyoruz lütfen bir çare bulun” şeklinde seslendi.

5eec2a13-074d-4c3f-9ae7-43af58d4be85.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.